Ilmainen karuselli ja muut suosikkini Tuomaan markkinoilla

Me kävimme viime viikon lauantaina koko perheen voimin pyörähtämässä Tuomaan markkinoilla. Hävettää myöntää, mutta en ole koskaan ennen käynyt siellä, vaikka olen kutsunut itseäni helsinkiläiseksi jo vuosikymmenen ajan. Sen kunniaksi päätin listata omat tärppini tuonne stadilaisten joulutorille.

Miksi kannattaa etsiä joululahjoja tai mennä muuten vain viihtymään Tuomaan markkinoille?

”Tuomaan Markkinat tuo Helsingin ydinkeskustaan 80 kotimaista alkutuottajaa ja pienkäsityöläistä, joiden ainutlaatuiset tuotteet ovat vastuullinen vaihtoehto massatuotantona valmistetulle lahja- ja koristetavaralle. Lahjoja löytyy jokaiselle käsityönä valmistetuista leluista ja kynttilöistä pientuottajien ruokalahjoihin. Markkinoiden myyjät on valikoitu korostaen korkeaa laatua, kotimaisuutta ja ekologisuutta sekä raaka-aineissa, valmistusprosessissa että pakkaamisessa.

Tuomaan Markkinat on mukana MyHelsingin Think Sustainably -palvelussa ja sen ympäristövaikutuksia arvioidaan Ekokompassi-sertifikaatin kautta.”

Lainaus Tuomaan markkinoiden nettisivuilta. Lisää vastuullisuudesta voit lukea täällä.

Mielestäni on ihanaa, että yhä useampi tapahtuma ottaa laajasti huomioon ympäristövaikutuksia. Alla muutamia poimintojani myyntikojujen saralla ja muita vinkkejä markkinoille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Costo -pipokiska

Tässä Tuomaan markkinoiden kojussa myydään nimensä mukaisesti pipoja. Costo valmistaa myös muun muassa ihania hattuja teollisuuden ylijäämämateriaalista. Oman Costoni olen ostanut käytetynä tori.fi:stä, mutta olen harkinnut vakavasti hankkivani siihen vaaleanpunaisen vaihtotupsun.

Allomaari

Tämä oli minulle uusi tuttavuus. Kojussa on myynnissä muun muassa vekkuleita puuleluja. Hetken asiaa googleteltuani selvisi, että kauppa myy opetuksellisia pelejä ja leluja kaikille ikäryhmille. Allomaarin varastomyymälä sijaitsee Riihimäellä ja on nettisivujen mukaan auki vain heinäkuussa, joten nämä joulumarkkinat on oiva paikka hankkia näitä vempeleitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos markkinoiden ruokatarjonta kiinnostelee

Tuomaan markkinoiden ravintolatarjonnassa korostuu lähituotanto, puhtaat raaka-aineet ja vastuullisuus. Omat suosikkini valikoimasta ovat Nolla ja Muru. Alueelta löytyy myös tietenkin lukuisia glögi- ja herkkukojuja. Kaikessa ruokatarjoilussa käytetään biohajoavia astioita sekä aterimia. Kuumat juomat voi nauttia myös Tuomaan markkinoiden emalimukista tai ottaa mukaan oman kestokupin. Plussaa tästä.

Mainittavan arvoista on myös, että Kaslink Aito -puurotuvan tuotot lahjoitetaan Protect Our Winters -säätiölle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapsille ja lapsenmielisillekin riittää ihmeteltävää

Karuselli on ilmainen, eikä ainakaan lauantaina siihen tarvinnut kovin pitkään jonottaa. Kaksivuotiaan riemu oli käsin kosketeltavissa. Olihan tämä hänen ensimmäinen karusellikokemuksensa. Minä en uskaltanut mennä kyytiin, koska olen nössö.

Joulupukki on myös tavattavissa viikonloppuisin markkinoilla. Me kuitenkin päädyimme katselemaan häntä etäältä, sillä audienssia punanutun kanssa olisi saanut odottaa melkoisen tovin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehtiikö vielä Tuomaan markkinoille?

Minä aion seuraavalla kerralla suunnata markkinoille ystävien kesken ja maistella koko joukon erilaisia lämmittäviä glögejä. Se jääköön kuitenkin hamaan tulevaisuuteen, koska lähdemme jo heti ani varhain lauantaiaamuna kohti Savoa ja joulunviettoa.

Sinä kuitenkin ehdit vielä käymään Tuomaan markkinoilla, koska ne ovat auki 22.12.2019 saakka tiistaista perjantaihin klo 11-20 ja viikonloppuna 10-20.

Markkinoiden hteistyökumppanit tänä vuonna ovat:

  • Punaisen Ristin Kontti
  • Kaslink Aito
  • Hartwall Jaffa
  • Johan & Nyström

Tarkemmat aukioloajat ja listan kaikista kojuista löydät täältä.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: