Paikallisten vinkit Lontooseen

Kuten olen monesti maininnut, muutama läheinen ystäväni on jo useamman vuoden asunut Lontoossa. Siellä on tullut vierailtua moneen otteeseen eri kokoonpanoilla niin yksin, kaksin, koko perheen voimin kuin isolla tyttöporukallakin. Tämän vuoksi uskallan jakaa muutamia paikallisten sisäpiirivinkkejä ravintoloihin, pubeihin, ostoksiin ja nähtävyyksiinkin Lontoon Chelsean alueella ja sen lähistöllä.

Museot ja parhaat tapahtumat Chelsean ja St.Kensingtonin alueella

Lontoossa yksi parhaista asioista on, että museoihin on ilmainen sisäänpääsy, vaikka toki jotkut tietyt näyttelyt ovatkin maksullisia. Museoissa järjestetään usein myös ilta-aikaan ohjelmaa, jolloin ne saattavat täyttyä vaikkapa viini- tai ginibaareista ja esiintyjistä.

Omat suosikkini ovat designmuseo Victor&Albert Museum sekä luonnollisesti Natural History Museum. Nämä sijaitsevat aivan vastatusten, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla -tyyppinen museokierros onnistuu näppärästi.

Viinimessut Chelsea Old Town Hall:ssa on ehdottomasti vierailemisen arvoinen tapahtuma. Valitettavasti missasin messut tänä vuonna, sillä tapahtuma järjestettiin juuri muutama viikko sitten. Ensi kerralla menen varmasti. Messuilla ei nimittäin mitään lipukkeita tarvitse, kuten Suomessa, vaan kaikki viinit saa maistella sisäänpääsymaksun hinnalla.

Chelsea Old Town Hall (kuvassa alla) on muuten suosittu paikka häiden järjestämiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ravintolasuositukset Chelseassa

Kaikki alla mainitut ravintolat on helppo löytää, sillä ne sijaitsevat aivan Kings Roadin varrella.

  • Bluebird Chelsea – Jos haluat bongata julkimoita, kannattaa suunnata Bluebirdiin. Siellä on myös ystävieni mukaan maailman parasta perunamuusia. Erityismaininta kivasta terassista.
  • Ivy Chelsea Garden:ssa tarjoillaan illallisen lisäksi myös iltapäiväteetä, aamupalaa ja viikonloppuisin brunssia. Erinomainen hinta-laatusuhde ja kerrassaan ihana miljöö, etenkin kesäisin.
  • Rabbit on kuulemma yksi parhaita brittiläisiä ravintoloita Lontoossa. Ruokalistalta löytyy paikallisia herkkuja. Tässä mestassa en ole vielä itse päässyt vierailemaan, mutta se on ehdottomasti to do-listalla seuraavaa Lontoon reissua ajatellen. Local and wild tasting menu viinipaketteineen kiinnostelee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kings Road -mainio ostoskatu

Kings Roadilta löytyy shoppailumahdollisuuksia joka makuun, niin Mark and Spenceriä kuin second hand-putiikkejakin. Omat suosikkini alueella ovat:

  • Kuningattaren kauppahalli Partridgesjosta voi hankkia muun muassa paikallisten pientuottajien tuotteita. Erinomainen paikka tuliaisia ajatellen. Maininnan arvoista on myös kohtalainen valikoima sellaisia viinejä, joita ei marketista saa.
  • Paperikaupat ovat suosikki-ostospaikkojani. Kings Roadin varrelta löytyy useampi. Britit eivät ota asioita liian vakavasti, joten joka ikiseen tilaisuuteen löytyy varmasti sopiva (sarkastisen hauska) kortti.
  • Pingo Pongo -lelukauppa on todella söpö pikkiriikkinen puoti, josta saa lähinnä puisia leluja. Siellä on myös pieni valikoima ihania, joskin melko hintavia lastenvaatteita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alueen parhaat pubit ja yöelämä

Ei ole Lontoota ilman pubikulttuuria! Tiesitkö, että suosituimpia päiviä pubeiluun paikallisten keskuudessa on torstai? Chelseasta ja St.Kensingtonista pubeja löytyy useampia, mutta Angelsea Arms ja etenkin Hollywood Arms ovat trendikkäimmästä päästä. Ne muuttavat käsityksesi pubista!

Villit kortit:

  • Chelsea Cloisters -hotellin yhteydessä on hauska salakapakka, jonne kannattaa hakeutua drinkeille.
  • Kings Roadilla sijaitsevan Beaufort House -baarin yläkerrassa on myös Members Club Albert’s, jonne voi toisinaan eksyä yön pikkutunneilla. (Tai nukahtaa pöytään, jos aikaerorasitus vaivaa…)
  • Yökerhoja kaipaaville voin suositella The Rafflesia.
  • Nam Long on omaa luokkaansa. Jo 80-luvulla perustettu ravintola muuttuu iltaisin bilemestaksi. Siellä juodaan drinkkejä, joiden nimi on Flaming Ferrari. Huhu kertoo, että yksi jos toinenkin Lontoossa vieraillut ystäväni on ollut niin sanotusti liekeissä tuon juoman kiskaistuaan.

Jos uskallat poistua Chelseasta…

Lontoossa on valtavasti tehtävää ja nähtävää. Mikäli rohkenet lähteä hieman Chelsean ulkopuolelle, voin suositella lämpimästi, että käyt nauttimassa Cheese Afternoon Tean Georgian House -hotellissa.

Kävimme siellä viime keväänä ja pidin erityisesti paikan sisustuksesta sekä juomapaketista, johon kuului paikallisia viinejä sekä englantilaista siideriä. Se oli erittäin mielenkiintoinen setti ja yksi parhaita iltapäivätee -kokemuksiani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisätiedot ja varaukset: https://georgianhousehotel.co.uk/

Milloin Lontooseen kannattaa matkustaa?

Lontoo on mielestäni ihana ja kotoisa paikka. Sinne voi reissata ympäri vuoden. Itse suosin kuitenkin eniten kevät- ja syysaikaa. Seuraava UK-ekskursio meidän perheellä on suunnitteilla ensi keväälle. Mikäli työ- ja valuuttatilanne antaa myöten, haluaisimme viettää tuossa kaupungissa pidemmän aikaa sekä mahdollisesti hurauttaa junalla myös Brightoniin.

Lue myös: Lontoossa vauvan kanssa

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: