Kootut lentoemäntäkertomukset

Lentoemännän työtä käsittelevät tekstit ovat blogissani kautta aikain olleet kaikkein suosituimpia. Yleisön pyynnöstä niitä on tulossa lisää muun muassa lentoemännän koulutukseen ja reittilentoemännän tavalliseen työpäivään liittyen. Tässä alla kuitenkin  pahimpaan hätään pieni kooste tuohon ammattiin liittyvistä horinoistani.

Mikä on parasta lentoemännän työssä?

Mikä on parasta lentoemännän työssä?

”Lentokoneen ulkopuolella matkustamohenkilökunnan ammattiin kuuluu lepääminen milloin missäkin. Talvikaudella se voi tarkoittaa neljää yötä Meksikossa, kesällä saatan viettää koko työviikkoni vaikkapa Oslossa lentäen sieltä käsin ympäri Euroopan lomakohteita. Hotellihuoneet tulevat siis tutuksi. Itse nautin tästä kovasti. Rakastan hotelleja. Minusta on ihanaa laittaa pimennysverhot kiinni ja sukeltaa pitkän lennon jälkeen puhtaisiin valkoisiin lakanoihin.”

Mikä on parasta lentoemännän työssä vol-2?

”Verrattuna charter -yhtiöön, parasta tässä reittilentopuuhassa on, että pääsee useimmiten kotiin nukkumaan. Ennen yöpyvät olivat mielestäni parasta ikinä, mutta nyt äitinä arvostan omaa sänkyä ja perheen kanssa vietettyä aikaa enemmän. Tietenkin joskus on mukavaa päästä hotelliin nukkumaan, sehän tuntuu ihan lomalta.”

Myyttejä lentoemännän työstä ja lentomatkustamisesta

Myyttejä lentoemännän työstä

”Tunnen aika paljon lentoemäntiä, mutta en yhtäkään, joka olisi harrastanut seksiä lentokoneen vessassa. Me emme siis tee sitä. Emme matkustajien kanssa, emme keskenämme, emmekä myöskään kapteenien tai perämiesten kanssa.”

Tätä et ehkä tiennytkään lentämisestä

”Mikäli unohdut lentoaseman irkkupubiin kaljalle tai et yksinkertaisesti saavu kentälle ajoissa ja siksi myöhästyt koneesta, lentoyhtiö ei ole millään muotoa korvausvelvollinen. En ole myöskään kuullut matkavakuutuksesta, joka korvaisi sen, että oman tyhmyytesi vuoksi myöhästyt lennolta.”

Mitä lentoemännän työ on ja missä matkustamohenkilökunta oikein bailaa?

Mistä löydät itsellesi lentoemännän?

”Myöskään lentokoneessa ei umpikännissä kannata alkaa pokailemaan tai varsinkaan heittää kymppikerho –kommentteja. Tahdon myös alleviivata, että toisin kuin luullaan, lentoemännät eivät kaikki ole sinkkuja.”

Charter-lentoemännän työpäivä

”Melko usein kuulee kommentteja siitä, että lentoemäntänä työskentely on täynnä glamouria. On hirvittävän hienot nahkahanskat ja hatut. Tytönhupakoilla on lyhyet hameet ja huivit kaulassa. Onhan se mukavaa, että saa yöpyä hienoissa hotelleissa, kipsutella korkokengissä työkseen ja siinä sivussa vähän kaadella kahvia.Hämmentävän monet eivät näytä ymmärtävän, että itse asiassa  me lentotädit olemme siellä purkissa turvallisuuden takia.”

Muista ottaa myös Instagram seurantaan: @sarkasmiajashampanjaa

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: