Viikonlopun menovinkki: Helsingin kirjamessut ja Viini&Ruoka 2019

*Messuliput saatu Messukeskukselta
**Viinimaistiaiset saatu ja nautittu vastuullisesti

Yksi vuoden kohokohdista on jälleen käsillä, nimittäin kirja- ja viinimessut. (Kai sieltä jotain ruokaakin saa.) Messut ovat avoinna sunnuntaihin saakka Helsingin Messukeskuksessa. Minä kävin siellä jo eilen torstaina vähän aistimassa tunnelmaa ja päätin sen vuoksi kirjata ylös muutamat vinkit muillekin kävijöille.

Vinkkejä kirjamessuille

Tee ainakin tämä löytö: Messuilla on paljon hyviä tarjouksia. Ainakin David Lagergrantzin uutuus, Tyttö joka eli kahdesti (WSOY), on lukemisen arvoinen trilleri. Mikäli olet jo aiemmin tutustunut Stieg Larssonin Millennium -trilogiaan ja sitä seuranneisiin Lagergrantzin kirjoittamiin jatko-osiin, saat kirjasta enemmän irti. Kyllä se silti mielestäni toimii ihan itsenäisenäkin teoksena. Oiva lahjavinkki esimerkiksi isänpäivänä tai pukinkonttiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään perjantaina: 

15:00-15:30 Anne Kukkohovi ja Emilia Saloranta kertovat Esplanadi -lavalla Päin punaista Anne Kukkohovin kyydissä 24/7 -elämänkerrasta (Docendio)

Lue myös:

#annehaaste

16:30-17:00 Eino Nurmisto  avaa Kallio -lavalla esikoisteostaan Homopojan opas -kaikki mitä sinun tulee tietää. Ja vähän muutakin (Otava). Jos sinulla on aikaa vain yhdelle kirjailijalle, mene kuuntelemaan Einoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaina puolestaan kaikkien rakastama lastenkirjailija Mauri Kunnas kertoo uutuudestaan Hurjan hauska unikirja Senaatintori-lavalla klo 12:00-12:30. Samaan aikaan Esplanadi -lavalla Jenni Pääskysaari, Tuomas Kyrö ja Janne Sarja tarinoivat Pitääkö olla huolissaan -kirjasta. (Kyllä, se hauska televisio-ohjelma on nyt myös kansien välissä!)

Sunnuntain ohjelmassa minulla on luultavasti maata pimeässä huoneessa ja sääliä itseäni. Heille, jotka vielä uskaltautuvat messuilemaan, on kuitenkin tarjolla muun muassa Teflon Brothersien Teflon Bible klo 15:00-15:30 Senaatintori-lavalla.

Jos olet liikkeellä lasten kanssa, vieraile kirjastoautossa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutama tärppi viinipuolelle

Meidän ei ollut eilen torstaina tarkoitus lainkaan käydä viinimessujen puolella, koska olemme menossa kiertämään sinne antaumuksella lauantaina. Päätimme kuitenkin piipahtaa jo etukäteen kurkkaamassa vähän tarjontaa ja suunnittelemassa lauantain reittiä.

Viinipostin osastolla olikin tiskin takana tuttu kaveri ja saimme maistaa vähän lasin reunasta, paitsi vanhaa luotettavaa samppanjaystävääni Charles Heidsieck Brut Réserveä**, myös muutamaa uutta tuttavuutta:

Villa Conchi Extra Brut Imperial 2013** on erinomainen cava juhlajuomaksi tai vaikkapa kalapöytään. Tasapainoinen ja miellyttävä. Hinta Alkossa 16,99€.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ole juurikaan perehtynyt aiemmassa elämässäni portugalilaisiin viineihin. Nyt tuo harrastus on kuitenkin viimeistään aloitettava, sillä olemme sinne keväällä menossa surffaamaan. Pinha Ribeira Santo Reserva 2016**  on myös Viini-lehden valinta ja näköjään ainakin Alkon verkkokaupasta loppu tällä hetkellä. Eikä ihme! Hinta 11,40€ on mielestäni oikein kohtuullinen ja viini ryhdikäs sekä persoonallinen luonteeltaan. Suosittelen kiireesti hakemaan oman pullon viinikaupasta ennen kuin hyllyt tyhjenee! Sopii mainiosti esimerkiksi hirvipaistin kylkeen.

Jos nälkä yllättää, voin lämpimpästi suositella ainakin Levant -ravintolan pistettä. Lauttasaaressa työskennellessäni ravintola tuli erittäin tutuksi. Heiltä saa muun muassa erinomaisia falafeleita.

Myös muutama juustokoju kannattaa tsekata. Ainakin Kolatun juustolan tuotteita ja sveitsiläistä Appenzeller -juustoa aion raahata lauantaina mukaan kotiinviemisiksi, kun on enemmän aikaa maistelulle. Myös Chili Vikingin chilikastikkeet olivat mainio löytö. Niitä aion myös napata kotikeittiöön mukaan.

Lisätietoa:

Samalla lipulla pääsee molempiin tapahtumiin ja minut seurueineni voi bongata lauantaina 15-18 välillä iloisissa tunnelmissa jostain Viinipostin ja Bernard Massardin pisteiden välimaastosta.

Kirjamessut

Viini&Ruoka

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: