Ne on toiset mimmit kun entisiä heiloja sietää

Rivien välistä täällä blogissa on aiemminkin ollut luettavissa, että nuorempana olin melko pitkään sinkkuna. Minulla oli silloin kuitenkin vilkas ja holtiton seuraelämä. Nyt kun olen onnellisesti naimisissa, haluan valottaa yhtä tuon elämänvaiheen varjopuolista hieman.

Nimittäin niitä kaiken maailman entisiä kesäkeilojaheiloja on ihan joka paikassa. Missään ei voi liikkua! Niihin törmää Instagramissa, lehtien urheilusivuilla, kaupassa, baarissa, radiossa, elokuvissa, lentokoneessa ja melkein kirjaimellisesti autoa ajaessakin kun pyöräilevät yhtäkkiä tien yli. Niiltä ei voi välttyä töissä eikä vapaa-ajalla. Joidenkin kohdalla nimen joutuu tarkistamaan matkustajalistasta, toisten näkeminen vieläkin vähän kirpaisee.

Minun aikuismainen vinkkini tilanteeseen, jossa tapaat yllättäen jonkun, jonka kanssa olet joskus ollut intiimeissä tekemisissä, on seuraavanlainen: piiloudu hatun ja aurinkolasien alle, jos mahdollista. Jos tämä ei onnistu, koska olet vaikkapa töissä, niin sitten ihan pokkana vaan olet niin kuin et olisikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varoituksen sana: tällainen kohtaaminen sattuu aina silloin kun olet reissussa rähjääntynyt/et jaksanut aamulla kammata juurikaan hiuksia/huulipunat on levinnyt/on rönttöset vaatteet päällä tai muuten vain suttuisen näköinen ja kiukkuisella tuulella jo valmiiksi. Moisessa tilanteessa on myös todella tärkeää esitellä sitä vasenta kättä nimettömineen oikein suurella antaumuksella, sikälimikäli jos siellä joku sormus komeilee. Ihan vaan koska lälläslää, minäpä olen helvetin aikuinen ja pääsin naimisiin.

Loppukaneettina tälle järjettömälle postaukselle on siis tämä: toisinaan entisten tuttavuuksien näkeminen tuo vanhoja tunteita pintaan. Olivat he sitten olleet yhden illan romansseja tai päättyneet vähän suurempiin sydänsuruihin. Tämmöisestä kohtaamisesta tulee melko automaattisesti vanha ”pakene tai taistele” -fiilis. Vaikka edellisestä tapaamisesta olisi aikaa jo vuosikymmen, saattaa herätä tarve näyttää, että katsohan mitä menetit: minulla menee hyvin, olen upea, menestynyt enkä yhtään väsynyt tai lihonut ja sinä se olet edelleen luuseri, joka et hyvän päälle ymmärrä.

Lohdutuksen sananen myös kaikille heille, jotka tällä hetkellä kamppailevat sen kanssa, että yhtään mikään ihmissuhde ei onnistu ja on tullut hypittyä punkasta toiseen: silti voi löytää kunnollisen, rakastavan puolison, rauhoittua, saada lapsia ja mennä naimisiin. Kuitenkaan menneisyyttään ei pääse karkuun, vaikka muuttaisi Pakilaan. Sen kanssa on vain opittava elämään.

Lue myös:
Hokihutsun muistelmat -kuinka iskeä jääkiekkoilija?

Mitä ihmisen ammatti kertoo hänestä?

2 thoughts on “Ne on toiset mimmit kun entisiä heiloja sietää

Add yours

  1. Ha-haa….. hauskin postaus pitkään aikaan! Tykkään sun asenteesta 😀 Itsehän olen vielä (edelleen!) tuossa ”mitääneilöydymistään” – vaiheessa, mutta ehkä jonain päivänä…..? 🙂

    1. Hyvä että tykkäsit! 😀 Usko pois, kyllä joku sitten lopulta joskus kolahtaa, usein vahingossa sitten kun on päättänyt, että nyt perkele riittää, olen ikuisesti selibaatissa. (Näin kävi mulle! Selibaatti ei pitänyt, tästä todisteena lapsi.)

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: