NYC -terveisiä häämatkalta

Tätä kirjoittaessani istun hotellilla New Yorkissa ja kärsin jetlagista. Kuten olen maininnut, päädyimme varaamaan häämatkan Isoon Omenaan siksi, että meillä on muutakin menoa tänne näihin aikoihin. Niinpä ajattelimme tehdä tämmöisen kaksi kärpästä yhdellä iskulla -tyyppisen retken.

Pienen lapsen vanhempina moiset viikon reissut kaksin ovat melko hankalia toteuttaa ja tämä onkin ensimmäinen laatuaan. Toki lyhyempiä aikoja olemme joskus päässeet nauttimaan toistemme seurasta. Rehellisesti sanottuna jännittää ihan hirveästi. Tytär on kyllä isovanhempiensa kanssa tottunut viettämään aikaa ja varmasti kaikki sujuu siellä kotipuolessa hyvin, mutta minua hirvittää lähinnä, kuinka minä kestän ikävää.

No, onneksi tälle viikolle on suunniteltuna valtavan paljon ohjelmaa, jotta saisimme tästä kaupungista mahdollisimman paljon irti.

Eilinen päivä meni matkustaessa ja hotellille hoiperrellessa. Valitsin Blakely New York -hotellin puhtaasti sijainnin perusteella. Halusin myös paikan, jossa olisi hyvä nukkua ja kohtalainen aamupala. Korvatulpille olisi kuitenkin ollut käyttöä, koska kaupunki ei tosiaankaan nuku.

Tänään tiistaina olisi tarkoitus jalkautua tuonne ihmisten sekaan ja kiertää paljon pakollisia nähtävyyksiä. Mahdollisesti hyvin junttimaisesti Hop on hop off-tyyppisellä bussilla. Illalla meillä on varattu teatteri-illallinen ja sen jälkeen menemme katsomaan yhtä suosikkimusikaaleistani, Chicagoa.

Huomenna keskiviikkona haluaisin kiertää muutamat museot, Natural History Museum ja Met kiinnostelee. Illansuussa meillä on varattuna samppanjaristeily Hudson-joella sekä illallinen sen jälkeen.

Torstaina kuljetaan aikalailla fiiliksen mukaan, kenties käydään Brooklynin sillalla tai kierrellään keskuspuistossa. Illalla on sitten ystävieni vuosipäiväjuhlaan liittyvä tervetulo-cocktailtilaisuus. Näiden juhlallisuuksien parissa meneekin sitten pitkälti aina lauantaiaamupäivään saakka. Sunnuntaina lähdemme takaisin kotiin yötä vasten.

Kirjoittelen reissusta myöhemmin tärppejä lisää sitten kun olen kokenut nämä edellä mainitut asiat. Kivaa viikkoa!

Artikkelikuva (joka on muuten virallinen hääkuvamme): Niklas Jäntti Photography

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: