Parasta tänä syksynä

Minä olen siinä mielessä omituinen, että rakastan syksyä, enkä häpeile myöntää sitä. Monet isot mullistukset ovat ajoittuneet sopivasti syksyyn elämäni varrella. En jaksa uskoa sen olevan silkkaa sattumaa.

Tänä syksynä on poikkeuksellisen paljon kaikkea mahtavaa tulossa. Alla listaan minun viisi parasta tärppiä pimeneviin iltoihin ja miksei päiviinkin.

  1. Elämänkerrat. Syksy on ihan maailman parasta aikaa lukemiselle. Itse ahmin paljon elämänkertoja ja niitä on nyt jälleen ilmestynyt aikamoinen kattaus. Seuraavana lukulistalleni ovat päässeet Jari Tervon kirjoittama Loiri sekä tuttavani Emilia Salorannan esikoisteos Päin punaista -Anne Kukkohovin kyydissä 24/7 (julkaistaan 3.10.)
  2. Messut ja tapahtumat kuuluvat olennaisena osana syksyyn. Tänä vuonna olen karsinut hieman tapahtumakalenteriani ja teen todennäköisesti vain ja ainoastaan täsmäiskun Kirja- viini&ruokamessuille, jotka ovat tällä kertaa 24.-27.10. Haaveilen myös hieman salaa Grand Vin Helsinki-tapahtumasta kiinnostavine luomuviiniluentoineen Vanhalla ylioppilastalolla 4.-5.10. mutta valitettavasti minulla on nyt lähiviikkoina niin paljon ohjelmaa, että taidan pyhittää ne illat kotiväelle.
  3. Reissut kuuluu olennaisesti syysohjelmaan myös. Mielestäni Etelä- ja Keski-Eurooppaan kannattaa matkustaa pääsääntöisesti keväällä tai syksyllä. Meillä on tietenkin se pitkään suunniteltu matka Isoon Omenaan tulossa aivan nurkan takana. Sen lisäksi olen lupautunut viemään yhden kaasoistani syömään Lontoossa ja lähden lokakuun puolivälissä tervehtimään toista ystävääni Frankfurtiin. Hän on jo asunut siellä vuosikaudet, mutta en ole saanut ajatuksista huolimatta aikaiseksi tulla vierailulle. Näiden lisäksi, työtilanteesta riippuen, reissaan varmasti sukuloimaan tyttären kanssa vielä tämän syksyn puolella ja mielessä olisi myös koko perheen retki Hotelli Punkaharjuun, kuten edellisessä kirjoituksessani haaveilin.
  4. Television katselu on tänä syksynä jäänyt muiden kiireiden jalkoihin, mutta Vain Elämää -ohjelmasta pidän kiinni. Myös Selviytyjiä aion katsoa. BB olisi kiva, mutta sille minulla ei ole aikaa.
  5. Elokuvat: Toy Story 4 tuli juuri elokuviin. Se on pakko nähdä. Muuten elokuvasyksy on tänä vuonna aika mitäänsanomaton minun makuuni, mutta loppuvuodelta odotan tietenkin uutta Tähtien Sotaa.

 

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: