Hääperinteistä

Minä olen aina haaveillut perinteisistä suomalaisista kirkkohäistä. Tässä kirjoituksessa kerron hieman, millaisia perinteitä meidän pirskeissä tullaan näkemään ja mitä kenties jätämme pois.

Pukeutuminen

Tämä saattaa nyt syvästi järkyttää jotakuta, mutta siitä huolimatta, että olen lisääntynyt hyvin epäneitseellisellä tavalla, aion pukeutua valkoiseen pukuun. Yhdistän tuohon mekkoon myös perinteikkäitä elementtejä:

Jotain uutta: Minna Parikan Pupu-tennarit ovat kaikessa viehättävyydessään tämän kategorian kruunu. Hankin ne kahdesta syystä: en voi laittaa korkoja, jos mielin pysyä lyhyempänä kuin puoliso ja koska halusin kengät, joille olisi suurta käyttöä myös hääpäivän jälkeen.

Jotain vanhaa ja lainattua: tehokkaana ihmisenä olen yhdistänyt nämä kategoriat ja äitini vanha sukkanauha saa edustaa niitä.

Jotain sinistä: Jos joku ei minua ja sukujuuriani tunne, olemme Muumi-keräilijöiden sukua. Löytyy lakanoita, pyyhkeitä, mukeja, vaatteita, kirjoja ja leipälaatikkoa, joten olen varauksettoman onnellinen, että löysin yhden suosikkibrändeistäni, Ivana Helsingin, Moomin By Ivana Helsinki -malliston laukun Tori.fi:stä täysin käyttämättömänä ja vieläpä edullisesti.

Musiikki ja ohjelma

Kirkkoon tallustelen erittäin perinteisen Prinsessa Ruususen tahdissa, mutta sieltä poistumiseen pyydämme mahdollisuuksien mukaan jonkin hassunhauskan elokuvasävelmän. Kuten aimmin olen maininnut, meille tulee iltajuhlaan bändi ja luvassa on todellakin perinteinen häävalssi, muuta humppaa ja suomipopin sekä rockin klassikoita. Niin, ja se karaoke. En tiedä, onko moinen perinteinen hääjuttu, mutta ainakin meidän sukujuhliin se kuuluu olennaisena osana.

Häissämme tullaan tuskin näkemään morsiamen- tai sulhasen ryöstöä, mutta yhden perinteisen hääleikin olemme ottaneet ohjelmaan sekä tietenkin kimpun ja sukkanauhan heitot sekä hääkakun leikkuun suurieleisesti.

Millaisia hääperinteitä teillä on ollut, tulossa tai haaveissa?

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: