Nordic Fit Maman tarina

*Yhteistyössä Nordic Fit Mama

Kirjoittelin viime viikolla Kuntouta keskivartalo -äitikurssista sekä omasta raskauden jälkeisestä liikunnastani. Aiheen tiimoilta haastattelin myös Hyvinvointistudio Lupauksen sekä Nordic Fit Mama -sivuston perustajaa Riina Laaksosta, koska halusin tietää vielä enemmän, mitä ja ketä on tämän äitien hyvinvointiyhteisön sekä verkkokurssien takana.

Mistä Nordic Fit Mama sai alkunsa?

Idea Lupaus -studioon sekä Nordic Fit Maman yhteisöön syntyi Laaksosen omista tarpeista. Vuonna 2014 IT-alalla aiemmin toiminut ja hyvinvointivalmentajaksikin kouluttautunut Laaksonen päätti oman raskautensa jälkeen perustaa Lupaus -studion, jossa keskityttäisiin äitien hyvinvointiin sekä raskaudesta palautumiseen lempeällä ja turvallisella tavalla. Laaksonen lähti hommaan ihan sata lasissa, vaikka vuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä ei ollut vielä yhtäkään asiakasta. Noin vuoden kuluttua siitä pistettiin pystyyn lisäksi Nordic Fit Mama -yhteisö.

Laaksonen itse kuvailee historiaansa näin:

Kun aloitin treenaamisen synnytysten jälkeen, tein monta virhettä liikkumisessani ja omassa treenissäni ja tietämättäni pahensin tilannettani ja vatsalihasten erkaantumaani. Tämä on syy, miksi myöhemmin perehdyin raskauden aikaiseen ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan, jotta voisin viedä tätä tärkeää tietoa eteenpäin ja auttaa äitejä aloittamaan liikunta raskauden ja synnytyksen jälkeen turvallisesti. Haluan myös jakaa tietoa, jotta äidit voisivat oppia kehossaan tapahtuvista muutoksista, ymmärtää kehoaan paremmin ja tuntea olonsa hyväksi kokonaisvaltaisesti.”

kyykky pallon kanssa

Viime vuonna Nordic Fit Maman verkkokurssit lanseerattiin myös Kanadassa. Ne otettiin siellä vastaan riemumielin. Vaahteralehtien luvattu maa valikoitui seuraavaksi valloitettavaksi valtioksi siksi, koska se on markkina-alueena hyvin samankaltainen kuin Suomi, joskin aika paljon isompi. Lukuisten markkinatutkimusten perusteella siellä oli tämän kaltaisille valmennuksille todellinen tarve.

Täällä koti-Suomessa puolestaan yhä useammat ihmiset alkavat olla tietoisia raskausaikaan sopivasta liikunnasta ja vatsalihasten erkaumasta. Jopa Helsingin Sanomat on kirjoittanut aiheesta useammankin artikkelin. Täytyy myös mainita tässä yhteydessä, että maamme terveydenhuolto ensiluokkaista. Suomessa pidetään kyllä äideistä ja lapsista hyvää huolta niin raskauden aikana, synnytyksessä kuin sen jälkeenkin.

askelkyykkyvauvankanssa

Laaksonen haluaa työllään ja esimerkillään inspiroida muita sekä jakaa tietoa, jota hän olisi itse aikanaan tarvinnut. Kaikki Nordic Fit Maman valmennukset ja liikkeet ovat kätilöiden tarkastamia ja hyväksymiä. Kurssien sisällöissä ja kurssitarjonnan laajentamisessa kuunnellaan vahvasti asiakkaiden eli meidän äitien palautteita ja sen vuoksi uutuutena on otettu mukaan esimerkiksi kurssi raskausajan liikuntaan.

Tiedän, että siellä lukijoiden joukossa on iso liuta tuoreita äitejä, jotka kamppailevat samojen asioiden kanssa kuin me Riinatkin ja haluavat voida hyvin. Kuten jo edellisessäkin postauksessani mainitsin, saan tarjota lukijoilleni 3.9.2018 alkavan Kuntouta keskivartalo -äitikurssin hintaan 79€ (ovh 99). Verkkokurssi kestää viisi viikkoa ja harjoitukset on rakennettu niin, että kiireisellä ja univajeisellakin mutsilla on mahdollisuus tehdä ne arkisten askareiden lomassa. Laaksonen itse kertoo tehneensä harjoituksia aina keittiössä puuhaillessaan.

Kurssille pääset mukaan täältä.

Kuvat: Kasakkamedia

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: