Kolme matkahaavetta Suomessa

Olen aimmin kirjoittanut muutamista matkahaaveistani Euroopassa. Ei pidä unohtaa, että myös kotimaassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Sen vuoksi ajattelin avata hieman muutamia kohteita, joissa haluaisin Suomen rajojen sisäpuolella piipahtaa.

  1. Bengtskärin majakka sijaitsee kolmisenkymmentä kilometriä Hangosta lounaaseen. Bengtskärin saari on maamme eteläisin asuttu paikka. Majakassa  voi yöpyä ja kaikki huoneet ovat entisiä majakanvartijoiden huoneita. Huoneita on tosin vain kuusi ja sänkyjä yhteensä 24. Varaus kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin. Sitten joskus kun matkustamme Benktskäriin, otamme varmasti täyshoitopaketin, johon kuuluu venekuljetukset saarelle, pääsymaksu ja opastus, majoittuminen, iltasauna sekä kaikki ruokailut, jotta saamme reissusta mahdollisimman paljon irti.

 

  1. Ruskaretki Lappiin. Olemme jo monta vuotta puhuneet ruskaretkestä Paatarille. Lomat eivät vaan ole osuneet kohdalleen, mutta ehkä vuoden kuluttua syyskuussa tämä haave voisi toteutua. Toiveena olisi vaeltaa hieman ja nauttia Lapin luonnosta. Olen kerran ollut Lapissa ruska-aikaan ja se on kyllä yksi kauneimmista näyistä.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  2. Valamon luostariin haluaisin mennä viikonlopuksi joko yksin tai yhdessä jonkun viiniä rauhaa rakastavan ystävän kanssa. Luostari ympäristönä kiinnostaa minua paljon. Luostarin yhteydessä sijaitseva viinimyymälä, joka myy kotimaisia lähiviinejä, on epäilemättä myös tutustumisen arvoinen. Lisäksi luostarin jumalanpalveluksiin ovat tervetulleita muutkin kuin ortodoksit. Uskokaa tai älkää, mutta minua on aina kiinnostanut kaikenlainen hengellisyys, joten haluaisin mielelläni vierailla myös siellä.

Postauksen kuvat muuten on otettu pieneltä kesälomaretkeltämme Ahvenanmaalle. Menimme siis auton kanssa Turusta Maarianhaminaan ja vietimme siellä muutaman yön. Piipahdimme muun muassa Kastelholman linnassa sekä Merimuseossa noiden parin päivän aikana. Maarianhamina on mielestäni erinomainen kohde lapsiperheille. Suosittelen sitä lämpimästi.

Loppuvuoden reissut suuntautuvat puolestaan Espanjan Torreviejaan, jonne ystäväpariskuntamme muutti taannoin sekä Islantiin, jossa eräs ystäväni menee naimisiin. Sen enempää ei tässä juuri ehdikään lomailemaan jos ei lasketa sitä, että lähden ensi viikonloppuna jälkeläisen kanssa sukuloimaan Savoon.

Minkälaisia reissuhaaveita teillä on?

Lue myös: Kolme matkahaavetta Euroopassa: viinitiloja, surffia ja satuhahmoja

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: