Pikkuneidin vaatekaapilla

Kiertelin tässä hetki sitten vauvanvaatekauppoja etsien kuumeisesti lahjaa. Siellä 50 cm -bodyjen seassa pohdin, että onko meidän tyttäremme ollut oikeasti vielä vähän aikaa sitten niin kamalan pieni. Tästä inspiroituneena päätin tehdä pienen katsauksen vuoden vanhan (kohta 15kk), nyt jo 86 -kokoa käyttävän, neitokaisen kaapille.

Tällä hetkellä tuo pitkänhuiskea tyttö on 80-86 -kokojen välissä siten, että 80cm -kokoiset vaatteet ovat pääsääntöisesti käyneet pieniksi, mutta monet 86 -kokoiset ovat vielä hieman reiluja. Kuitenkin olemme jo ottaneet käyttöön kaikki 86 -kokoiset vaateparret ja melkein kaikki kasikytsenttiset on laitettu säilöön tai kiertoon.

Meidän perheessä minä hoidan jälkikasvun vaatetuksen ja olen myös useimmin vastuussa siitä, että hänellä on tarpeeksi puhdasta päällepantavaa. Olen toki ohjeistanut myös tuota parempaa puoliskoa siihen, miten mitäkin vaatteita, kuoseja tai värejä pitäisi yhdistellä. Olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että lienee viisainta, että minä hoidan päivän asut lapsukaiselle valmiiksi.

Näitä hankintoja olen tehnyt pääsääntöisesti kirpputoreilta. Osa on kuitenkin nettikauppojen alennusmyynneistä tai ihan kivijalkapuodeistakin. Paljon kuteita tulee myös lahjuksina ystäviltä ja sukulaisilta sekä jonkin verran käytettyinä niin ikään edellä mainituilta tahoilta.

Paidat ja bodyt

Bodyjä en ole enää 86 -koossa ostanut kuin muutaman, sillä niiden pukeminen aktiiviselle lapselle on melko haastavaa. Olemme kuitenkin pitäneet nyt vielä bodya aina paidan alla päiväkodissa, jotta selkä pysyy lämpimänä. Kesää kohden nämä jäänevät pois. Paitojen menekki on tällä hetkellä kaikkein suurin, sillä päiväkotipäivän aikana likaantuu vähintään kaksi neidin harjoitellessa ahkerasti itse lusikalla syömistä.

Housut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edellisessä koossa housut olivat lähes poikkeuksetta polvista aivan kuluneet, mutta pienokaisen opittua kävelemään hieman alle vuoden ikäisenä tätä ongelmaa ei ole enää ollut. Suosimme arkisin rentoja ja joustavia college -housuja tai legginsejä. Jos menemme kyläilemään, laitan usein tytölle farkut tai niin sanotun arkimekon (kuvassa alla).


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yöpuvut

Yökkärit ovat suosikkejani. Moomin by Martinexilla on maailman suloisimpia Muumi -yökkäreitä. Kuvassa näkyvät ovat ehkä neljäs ja viides Muumi -aiheinen yöpuku, joka lapsella on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesävaatteet

Hellevaatteita en ole vielä juurikaan hankkinut. En jaksa uskoa, että tänäkään kesänä shortsi- tai hellemekkokelejä ihan riesaksi asti olisi, joten mennään nyt näillä. T-paitoja tosin pitänee hankkia lisää.

Juhlamekot

Kesällä on muutamia juhlia tiedossa ja pitäähän niihin tietenkin olla myös perheen pienimmille hienot kuteet. Juhlakengät on vielä hakusessa, sillä edelliset kävivät jo pieneksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takit ja neuleet

Kevättä ja kesää ajatellen olen hankkinut tyttärelle muutamia takkeja ja yhden lämpimän neuleen. Farkkutakki ei ole kovin käytännöllinen, mutta se oli mielestäni niin söpö, että en voinut vastustaa kiusausta ostaa moista. Ajattelin, että yhdellä ohuella siistillä neuletakilla pärjää, sillä neiti pääsääntöisesti käyttää college -paitoja tai huppareita arkisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisäksi löytyy tietenkin välikausihaalaria, valikoima pipoja ja myssyjä, kuravaatteet sekä tietenkin coretex- sekä kumisaappaat. Ne ovat kuitenkin päiväkodissa, kuten myös osa vaihtovaatteista.

Kaikki kuvissa näkyvät merkit:

Name It
Primark
H&M
Polarn o Pyret
Baby Gap
KappAhl
Lindex
Nike
Moomin by Martinex
Adidas

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: