Mitenkäs se ämpärilista?

On suorastaan päätöntä, että taas vedellään vuoden viimeisessä kuukaudessa. Tai että täytin jälleen eilen vuosia. Hullua tämä on siksi, että ihan vastahan minä vaapuin menemään jättiläismäisen raskausmahani kanssa kohti 28:tta ikävuotta ja nyt olen toinen jalka haudassa  taas vuoden viisaampi. 365 päivää on mennyt kamalan nopeasti. Olen saanut lukuisia uusia juonteita sekä oppinut aika paljon itsestäni, äitiydestä ja elämästä ylipäätään (koulussa sen sijaan en ole oppinut juuri mitään, mutta ei nyt siitä sen enempää).

Tämä eilen iskenyt vuoden 2017 loppumisesta johtuva haikeus sai minut tekemään pienen katsauksen siihen, mitä alkuvuodesta rehvakkaasti päätinkään tänä vuonna saada aikaan. Ajattelin nyt käydä tämän listan läpi, jotta näkisin, missä on vielä työnsarkaa. Sillä vuottahan on jäljellä vielä peräti neljä viikkoa. Siinä ajassa ehtii hyvin tehdä villasukat, sata opintopistettä, aloittaa uuden harrastuksen ja laihduttaa kymmenen kiloa. Tässäpä siis vielä kerran ämpärilistani höystettynä muutamalla arkisella kuvalla vuoden varrelta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  1. Puhelimen käytön vähentäminen on sujunut ihan kohtalaisesti.
  2. Opettelen kokkaamaan uusia ruokia. Tässä olen epäonnistunut kaamealla tavalla. Olen tosin oppinut tekemään ihan syötävää juustokakkua, mutta lasketaanko se ruoaksi?
  3. Panostan ihonhoitoon. En ole panostanut sen yhden kosmetologikäynnin jälkeen oikeastaan muuten kuin että olen aina pessyt meikit pois paitsi kerran kun olin tosi humalassa väsynyt.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  4. Opintopisteiden kerryttäminen. Tässä taas olen onnistunut paremmin kuin haaveilinkaan. Tavoitteeni oli tehdä 40 opintopistettä syksyn aikana. Olosuhteiden pakosta niitä tulee nyt 64.
  5. Hymy kuntoon -projekti odottaa edelleen sitä viisauden poistoa. Koska olen tosiaan opiskellut jonkin verran aloittaen samalla työt ja koska kotona on yhdeksäkuinen lapsi, en ole ehtinyt hammaslääkäriin. (Sillä ei ole osuutta asiaan, että pelkään edelleen kuollakseni hammaslääkäreitä.) Ehkä joululomalla?
  6. Kiinnitän huomiota hyvinvointiin. Olen kyllä yrittänyt kuntoilla ja lisännyt tuntuvasti hyötyliikuntaakin, mutta syöminen on vähän vaihtelevalla tolalla. Nytkin mussutan parhaillaan ”motivaatiokarkkeja” koska oikeastaan minun pitäisi tämän blogipostauksen sijaan tehdä rahoituksen esseetä.
  7. Opettelen neulomaan vaativampia juttuja. Tälle en ole uhrannut ajatustakaan. Toisaalta ehtisihän tässä jouluksi vielä tehdä villapaidan jos toisenkin…
  8. Matkustan Lontooseen. Ei ole varmaankaan jäänyt kellekään epäselväksi, että tämän olen sentään toteuttanut, kuten myöskin:
  9. Osallistun Kiuruveden Iskelmäviikoille. 
  10. Täydellinen inventaario tavaroille ja turhat rojut kiertoon. Tämäkin on hoidettu. Vaikka edelleen niitä rääsyjä lojuu kassikaupalla kaappien pohjalla odottamassa taas seuraavaa kirppiskertaa. Tai sitten vien ne vaan kierrätykseen suosiolla.

Vuodesta 2017 ei siis mitä luultavimmin tule vuotta, jolloin neuloin elämäni ensimmäiset villasukat tai valkaisin purukaluston, mutta se tullaan muistamaan vuotena, jolloin lisäännyin sekä suoritin 18 koulukurssia puolessa vuodessa. Tämä mahdollistaa ensi vuoden ykköstavoitteeni, eli valmistumisen ennen kuin täytän pyöreitä, mutta se on sitten ihan vallan toinen tarina se.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: