Nämä asiat ärsyttävät blogeissa

Ensi alkuun haluan todeta, että minulla ei ole mitään kaupallisia blogeja tai -sisältöä vastaan. Päin vastoin! Olen itse alusta asti ollut erittäin avoin kaikenlaisille yhteistöille ja ymmärrän varsin hyvin bloggaajien ansaintalogiikan. Useissa blogeissa yhteistyöt on ammattimaisesti hoidettu, jälki on laadukasta kautta linjain ja sieltä löytyy myös punainen lanka. Sitten on blogeja, jotka saavat minut häpeämään ihmiskunnan olemassaoloa ja huolestumaan siitä, miten tuollaiset hahmot ovat satojen tuhansien nuorten esikuvia. Halusinkin nyt listata muutamia seikkoja, jotka minua blogeissa pännii.

  • Kirjoitusvirheitä jaksan hämmästellä vuodesta toiseen. Miten ihminen, joka kirjoittaa työkseen, voi suoltaa niin alkeellisen surkeaa tekstiä? Ymmärrän, että taustalla voi joissain tapauksissa olla lukihäiriö, mutta nykyään on kaikenlaisia atk-juttuja, kuten Word, johon voi vaikka laittaa sen tekstin oikoluettavaksi.
  • Kaikki pitää kertoa ja kuvata. Eikö mikään ole pyhää? Blogiin sekä someen kuvataan synnytykset, häät ja varmaan hautajaisetkin. Minun mielestäni esimerkiksi kosinta on sellainen asia, jonka pitäisi olla kahden ihmisen välinen keskustelu. En näe kovin tarpeelliseksi, että avomieheni potentiaalisen sormustenvaihdon ollessa ajankohtainen, palkkaisi kuvaajan sitä todistamaan, jotta voisin jakaa ”täysin spontaanin” reaktioni molemmille seuraajilleni.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Lasten yksityisyyden myyminen liittyy myös läheisesti tuohon edellä mainittuun. On kamalaa, että klikkauksien toivossa näytetään niin pienokaisten sairastelut, kehitysvaiheet, syntymäpäivät kuin arkiset askareetkin.
  • Ei merkitä yhteistöitä tai sitä, että tuote on saatu. Tämä on blogeissa niin yleistä, että minua puistattaa. Usein kaupalliset yhteistyöt vielä osataan joten kuten merkitä, mutta kuvissa kasuaalisti näkyvistä korruptiovaatteista/pölynimureista/chiansiemenistä/kengistä/pyykinpesuaineista ei ole mitään mainintaa, että ne on saatu blogin kautta. Tätä kutsutaan piilomainonnaksi ja se on itse asiassa laitonta.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Sopulikuteet ja kulutusihannointi. Monet etsivät blogeista inspiraatiota pukeutumiseen. Ymmärrän, että ”influensseireiden” pitää pysyä aallonharjalla, mutta tuntuu, ettei kellään ole omaperäistä tyyliä. Itse asiassa mustan kipparilakin bongaamisesta voisi saada aikaan hyvän juomapelin. En ymmärrä myöskään sitä, että kannustetaan koko ajan ostamaan uutta. Itse haluaisin enemmän inspiraatiota siihen, kuinka eri tavoin yhdistellä niitä vanhoja rääsyjä.
  • Saadaan yhteistyöroinaa, hehkutetaan sitä ja myydään rennosti eteenpäin. On tosi surullista, ettei bloggari voi seistä sanojensa takana. Ensin hehkutetaan jotain yhteistyörytkyä blogissa ja sitten myydään se samantien kirppiksellä lapsiseuraajille. Ymmärrän, että bloggaajille tulee niin paljon tavaraa, ettei kaikkea voi pitää, mutta on väärin ensin ylistää jotain ja seuraavana päivänä myydä se eteenpäin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lue myös:
Synnytyskertomus, jota minun ei pitänyt kertoa
Bloggaajien sudenkuopat
Äiti, sä laitoit minut nettiin

2 thoughts on “Nämä asiat ärsyttävät blogeissa

Add yours

  1. Mulla on oikeastaan samat ärsytyksenaiheet. Suurimpia turn offeja mulle on kirjoitusvirheet ja lasten yksityisyyden myyminen. Ja sitten on vielä ne postaukset, joissa on 20 melko samanlaista kuvaa ja joiden selaaminen varsinkin kännykällä on sen takia todella raivostuttavaa.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: