Lontoo

Nyt olisi sitten matkapostauksen vuoro. Lentämisestä vauvan kanssa kirjoittelinkin jo viime viikolla. Tällä kertaa annan kuvien kertoa enemmän kuin tuhat sanaa ja jätän jorinat vähän vähemmälle. Jaan ihan vain muutamat relevantit vinkit reissultamme.

Matkasuunnitelmamme piti ja saimme käytyä Buckinghamin palatsia katsomassa ja eläintarhassakin. Kerrankin oli tuuria kelien kanssa: ainoa sateinen hetki osui torstaille juuri kun olimme nukkumassa päiväunia hotellihuoneessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOlimme tosiaan ostaneet etukäteen liput Catwick Express -junaan, joten kentältä Victorian asemalle pääsimme kätevästi suoraan ilman pysähdyksiä reilussa puolessa tunnissa. Suosittelen todellakin lämpimästi ostamaan piletit etukäteen. Lippuja pitää muuten näyttää myös juna-asemalta poistuessa, joten ne kannattaa pitää käden ulottuvilla. Victorialta kävelimme hotellille Chelseaan, koska taksijono asemalla oli järkyttävän pitkä. Kotiin päin lähtiessä nappasimme taksin kadulta, sillä emme jaksaneet niin aikaisin aamulla lähteä kimpsuinemme ja kampsuinemme hortoilemaan kohti juna-asemaa. Emme käyttäneet koko reissun aikana muuten julkista liikennettä lainkaan, vaikka metroverkosto Lontoossa on kyllä mainio. Hotelli oli niin hyvällä paikalla, että tallustimme kaikkialle, paitsi eläintarhaan, jonne menimme autolla. Esimerkiksi perjantaina tuli kuin huomaamatta käppäiltyä sellaiset 15 kilometriä, joten hyvät kengät olivat avainasemassa tällä reissulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAChelsea Cloisters oli ihan kohtalainen hotelli ja palveli tarpeitamme. Huone oli oikeastaan pieni yksiö, jossa oli erillinen keittiö. Se olikin ykköskriteeri hotellia varatessa, jotta ei tarvitsisi hermoilla ravintolassa syömisestä perheen pienimmän matkalaisen kanssa. Loppujen lopuksi tehtiin aamupalat hotellilla, kerran haettin sushit huoneeseen ja yhtenä iltana menimme ystäväni luo syömään, mutta muuten aterioimme ulkona. Se sujui oikein mainiosti vauvan kanssa, joten aivan turhaan stressasin sitä etukäteen. Ravintolahenkilökunta oli todella ystävällistä ja joka paikasta löytyi syöttötuoli, jossa lapsi istui tyytyväisenä mutustellen omia maissinaksujaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaiken kaikkiaan reissusta ja seitsenkuisen vauvan kanssa matkaamisesta jäi positiivinen kokemus, joten voimme lähteä lapsen kanssa tulevaisuudessakin Suomen rajojen ulkopuolelle. Lontooseen tulee varmasti reissattua vielä useasti, kun tosiaan yksi lapsen kummeista siellä tällä hetkellä asustaa. Kaupungissa on vielä niin paljon nähtävää ja koettavaa sekä pienokaisen kanssa että ilman. Lontooseen on myös edullista lentää sekä kohtalaisen lyhyt matka.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: