Kymmenen kauneusfaktaa

Kuten suurin osa kanssaihmisistä, minäkin olen turhamainen ja ulkonäkökeskeinen egoisti. Niinpä ajattelin tarinoida taas vähän kauneusjuttuja ja jakaa muutamia kauneudenhoitoon sekä pukeutumiseen liittyviä asioita minusta.

 1.  Minulta kysytään aika usein, olenko laittanut huuliini täyteaineita. Vastaus on, että en ole. Minulla on luonnostaan suuri suu. En ole myöskään laittanut botoxia. Otan rypyt vastaan. Ne kuuluvat elämään.
 2. Olen värjännyt hiukseni viimeksi vuonna 2013. Nyt tosin ajattelin tässä lähiaikoina räväyttää ja laittaa vähän vaaleahkoja raitoja. Myös uusi lyhyempi malli olisi paikallaan: olen nimittäin lopen kyllästynyt siihen, että vauva repii sylissä ollessaan hiukset päästäni. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 3. Voisin ihan hyvin ottaa silikonitissit. Olen yleisesti ottaen luonnollisuuden kannalla, mutta rintaimplantteja olen miettinyt siitä saakka kun tajusin, etteivät nuo ketunnokat kasvakaan enää. Eli siis yli kymmenen vuotta. Imetyksen ajan sain toki nauttia vähän runsaammasta povesta, mutta sen puuhan loppumisen myötä rinnanympäryksestä lähti noin 15 senttiä. Rehellisesti sanottuna tissini ovat nyt kuin kaksi tyhjentynyttä, säälittävää, ilotonta, pikkuruista ilmapalloa. Haluaisin implantit siksi, että minulla on aika leveä synnyttäjän lantio, enkä koe kroppani mittasuhteiden olevan millään tavalla tasapainossa. Minulla on kuitenkin muuta käyttöä tuhansille euroille kuin päärynävartaloni, joten isompi rintavarustus jääköön haaveeksi.
 4. Minulla ei ole koskaan ollut rakennekynsiä, ripsen- tai hiustenpidennyksiä, microbladingia tai tekorusketusta. Minusta ne ovat ihan turhia sekä kamalan epäkäytännöllisiä. Hillityt ripsenpidennykset voisin ehkä korkeintaan ottaa, koska vihaan ripsivärin laittoa ja pesemistä. Toisaalta minulla on niin herkät silmät, että en usko pidennysten edes soveltuvan minulle.
 5. En pidä auringonotosta. Päivetys näyttää kauniilta, mutta en tykkää auringon palvomisesta ollenkaan. Palan helposti, vihaan kuumuutta ja sitä paitsi runsas auringonotto vanhentaa ihoa kamalan paljon. Olen mieluiten varjossa suojakertoimella 50. Tai ei, itse asiassa kaikkein mieluiten makaan pimeässä ilmastoidussa huoneessa.
 6. Olen kamalan laiska. Minulla on kausia, jolloin rasvaan vartaloni päivittäin, muistan kuoria ihon kerran viikossa, hemmottelen hipiääni erilaisilla naamioilla, väsään nutturoita ja harkitsen asukokonaisuuksia tarkasti. Sitten on kausia, jolloin en jaksaisi edes harjata hiuksia. Meikkaan ainoastaan silloin kun on ihan pakko. Joskus pukeudun oikeasti urheiluvaatteisiin vain siksi, että ihmiset luulisivat minun olevan matkalla salille, jolloin on sosiaalisesti hyväksyttävää olla meikittä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 7. Pyrin kohti kapselivaatekaappia. Minulla on haaveissa rättikokoelma, joka koostuisi täydellisistä, yhteensointuvista vaatekappaleista: laadukkaita, ajattomia ja joka säähän sopivia takkeja, kashmirvillainen neule, silkkisiä sekä puuvillaisia puseroita, klassisia kynä- ja tweedhameita, musta kotelomekko, yhdet täydelliset farkut sekä mustat suorat housut. Tämä on nyt ollut vähän haastavaa, sillä vaatekoko sekä vartalon malli on muuttunut viimeisen vuoden aikana aika tavalla ja toivottavasti jatkaa palautumistaan edelleen. Sen vuoksi sovellan projektia ainoastaan asusteisiin: haussa on tällä hetkellä laadukkaat, pyöreäkärkiset, hillitysti tolppakorkoiset nahkasaappaat.
 8. En osaa tehdä contouria ja olen liian laiska opettelemaan. En jaksa alkaa muokkaamaan nenääni pienemmäksi tai poskipäitä korkeammiksi. Jaksan juuri ja juuri rajata huulet ennen huulipunan laittoa. Sekin menee usein vähän sinne päin.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 9. Ei huvita lähteä mukaan muotihömpötyksiin. Choker -korut, leveälahkeiset housut, pyöreät aurinkolasit, rimpsuhelmat, -lahkeet ja -hihansuut, platform -tennarit, crop -topit, haalarit tai mom -jeansit eivät vain ole minun tyylisiäni vaatteita, vaikka ne ovatkin niin kovin muodikkaita tällä hetkellä. Minulla on aika usein samat aurinkolasit, samat kengät, sama nahkatakki, sama laukku, sama huopahattu, samat korut, sama kello, sama naama ja sama jakku. En vain jaksa omistaa niin paljon kaikkea. Olen tässä vuosien varrella huomannut, minkälaiset vaatteet ovat minulle sopivia ja mitkä saavat suosiolla jäädä kaupan hyllyille. Kuten mainittua, pyrin muutenkin ostamaan ajattomia vaatekappaleita. Haaveena olisi, että ne säilyisivät äidiltä tyttärelle.
 10. Pyrin hankkimaan suurimman osan vaatteista ja asusteista käytettynä. Etenkin kalliimmat, laadukkaat materiaalit kestävät hyvin aikaa. Käyn paljon kirpputoreilla ja yritän löytää tarvitsemani sieltä, koska se on paitsi ekologista, myös huomattavasti edullisempaa. Parhaat itsepalvelukirpputorit Helsingissä ovat mielestäni Kaivarin kanuuna ja Relove. Niiden lisäksi käyn Brunossa sekä Jäähallin kirppiksellä aika-ajoin.

Lue myös:

Trendikorneri

Kauneusihanteista

4 thoughts on “Kymmenen kauneusfaktaa

Add yours

 1. Mäkin tykkään ostella kirppikseltä ja oon aika samoilla linjoilla noista muotijutuista, ettei kaikkeen jaksa lähteä mukaan. Sitä paitsi laadukas tulee pitkällä juoksulla aina halvemmaks ku jos ostaisi sekundakamaa! Musta ois kiva lukea enemmänkin kapselivaatekaapista tai sen kokoamisesta, jos saa esittää postaustoiveen. Kivaa syksyä ja kiitos hyvästä blogista! -Aino A.

  1. Hei Aino! Kiitos postausideasta. Voin kyllä kertoilla projektin etenemisestä sitä mukaa kun vaatekaappiin aarteita löytyy. Se on aika hidasta puuhaa, sillä minulla on aika tarkat visiot siitä, millaisia vaatekappaleiden tulisi olla. Esimerkiksi saappaissa pitää olla juuri tietynlainen korko ja se ei saa olla liian korkea. Ehdottomasti pitää olla pyöreä kärki. Niiden pitää myös olla aitoa nahkaa ja mustat.

   On ihan totta, että pitkällä aikavälillä laadukkaiden vaatteiden hankinta tulee edullisemmaksi kuin se, että ostaa useammin huonompilaatuista. Vaikka täytyy myöntää, että kyllä minä ostelen ketjupuliikkeistäkin vaatteita. Pyrin kuitenkin ensisijaisesti etsiskelemään mieleisiäni vaatekappaleita käytettyinä ja yleensä minulla on visio siitä, mitä tarvitsen. Silti hutiostoksia tulee tehtyä, myönnetään.

   On kuitenkin mielestäni tärkeintä, että on löytynyt juurikin se oma tyyli, eikä mene mukaan ihan jokaiseen muotivillitykseen. En ainakaan itse halua näyttää täysin samalta kuin kaikki muut bloggarit kipparinlakkeineen (vaikka itse asiassa minulla on ollut sellainen vähän samanlainen lakki itselläni joskus seitsemän vuotta sitten ja rakastin sitä hattua).

 2. Olipa superkiva postaus! Onko ok, jos nappaan idean omaankin blogiin? Linkitän toki tämän inspiraation lähteeni 🙂

  Komppaan edellistä kommentoijaa – kiinnostaisi lukea kapselivaatekaapin kokoamisesta enemmänkin! Teemana se ei ole vielä oikein rantautunut tänne maailman kolkkaan!

  ps. Löysin blogisi pari viikkoa sitten ja selasin yhdeltä istumalta varmaan vuoden verran postauksia. Keep up the good work!

  1. Moi Laura! Kiitos kommentista. Kiva kuulla, että olet löytänyt blogin ja lukenut vanhempaakin materiaalia. Tottakai voit käyttää postausideaa omassakin blogissa!

   Voisin kyllä tehdä postauksia tästä kapselihommasta kun ne kerran ilmeisesti kiinnostaa:) Minulta on aiemminkin toivottu enemmän asupostauksia, mutta on ollut jotenkin vaikeaa niitä toteuttaa kun olen omasta mielestäni melko tylsä pukeutuja: tosiaan aina samat vanhat kuteet päällä. Toisaalta ehkä maailma on menossa siihen kulutussuuntaan (ainakin toivottavasti), että ihmiset kaipaavatkin juuri pukeutumisinspiraatiota niiden vanhojen vaatteiden ympärille, eikä tarvitse lähteä joka ikiseen muotihömpötykseen mukaan.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: