Lähtölaskenta Lontooseen

En normaalisti meuhkaisi näin paljon matkalle lähdöstä, mutta minä en ole ollut missään ulkomailla vuosi sitten tehdyn Mykonoksen matkan jälkeen, ellei lasketa risteilyä Tallinnaan. Siksi olen enemmän kuin innoissani huomenna ani varhain koittavasta pitkästä viikonlopusta.

Avomieheni on asunut Lontoossa ja itsekin olen siellä käynyt, joten nähtävyyksillä juoksemiseen ei tarvinne tuhlata aikaa. Tosin Buckinghamin palatsi olisi ihan kiva kokea kun viime kerralla olin niin naamat, että en muista koko linnaa nähneeni.  Kiersimme nimittäin tärkeimmät kohteet Hop On-Hop Off -tyyppisellä bussilla ja hyppäsimmekin pois aina pubin kohdalla. Palatsi sattui olemaan kierroksen loppupäässä. (Postauksen kuvat ovat muuten valiopoimintoja tuolta edelliseltä visiitiltä yhdeksän vuoden takaa.) Onneksi tuo hökkerö näyttää olevan kohtuullisen kävelymatkan päässä hotelliltamme, joten luulisin, että tämä on mahdollista toteuttaa.

1930359_21856122604_6312_n

Olen siis odottanut tätä reissua jo pitkään myös sen vuoksi, että kyseessä on jälkeläisen ensimmäinen ulkomaanmatka. Se onkin siksi vaatinut tavallista enemmän ennakkopohdintaa ja toimenpiteitä. Kaikeksi onneksi minä nautin lomamatkojen suunnittelusta melkein yhtä paljon kuin siitä itse lomailustakin. Tein jo toissa viikolla värikoodatun Exelin mukaan pakattavista tavaroista sekä listasin asiat, jotka piti vielä hoitaa ennen reissua.

Nyt tätä kirjoittaessani olen jo hoitanut kaiken sekä pakannut maissinaksut ja nesteet minigrip -pusseihin, vaipat, maidot sekä piltit omiin nyssyköihinsä, rullannut tarkoin harkitut asukokonaisuudet (niin omani, lapsen kuin miehenkin) kahteen pieneen matkalaukkuun unohtamatta tietenkään tuliaisia Lontoossa asuvalle ystävälleni. Olen myös asetellut kaikkien matkustusvaatteet huomiselle valmiiksi sekä ladannut puhelimen, pädin ja kameran akut. Olen siis valmis lähtöön.

1930206_19059542604_7415_n

Yleensä matkakohteeseen mentäessä ostan aina kyseisen paikan opaskirjan ja lueskelen sitä merkiten paikkoja sekä ravintoloita, joissa haluan vierailla. Nyt en kokenut moista tarpeelliseksi. Kyseessä kun on tuttu kaupunki ja ruokapaikat valitsemme lähinnä nälän ajankohdan, ravintolan sijainnin sekä lapsiystävällisyyden perusteella.

Matkaohjelmamme näyttää seuraavanlaiselta:

Torstaina suunnitelmissa on löytää majapaikkaamme ja kaikessa rauhassa asettua taloksi. Aiomme myös ruokailla jossain lähiseudun ravitsemusliikkeessä sekä muutenkin tutustua Chelseaan, jossa hotellimme sijaitsee.

Perjantaina meinaamme sään salliessa kävellä Hyde Parkin läpi Oxford Streetille ostoksille ja ehkä katsella hieman nähtävyyksiä siinä samalla. Iltapäivällä suuntaamme ystäväni luo illalliselle.

Lauantaina menemme käymään Lontoon eläintarhassa, joka jäi viime reissulla kokematta. Paitsi jos sataa vettä, pitää keksiä jotain muuta.

Sunnuntaina lennämme takaisin kotiin.

1930671_26934092604_5368_n

Teen reissusta sitten erillisen postauksen ja kokoan omat vinkkini vauvan kanssa matkustamiseen. Tässä kuitenkin vielä minun tärppini ylipäätään matkan suunnitteluun:

  • Matkatavarasuunnitelma: On tärkeää miettiä etukäteen asukokonaisuudet ja ottaa mukaan sellaisia vaatteita, jotka on hyvin yhdisteltävissä keskenään. Käsimatkatavaroihin pitäisi aina pakata sen verran vaihtokuteita ja tavaraa, että pärjää mikäli ruumaan mennyt matkalaukku katoaa. Meillä on kaksi ruumalaukkua. Olen pakannut molempiin sekä omiani, lapsen että miehen tavaroita ristiin. Näin ei ole vaarallista jos joku laukku jättää saapumatta perille.
  • Hotelli tarpeiden mukaan: Tällä kertaa majoitus valikoitui kahden kriteerin perusteella: sijainnin piti olla lähellä ystäväni kotia ja siellä piti olla oma keittiö, koska minä en halua syödä seitsenkuisen lapsen kanssa ravintolassa kaikkia päivän aterioita. Meidän hotellimme on Chelsea Cloisters, josta voin kertoa lisää reissun jälkeen.
  • Budjetti: Edes suurpiirteisen matkabudjetin teko on aina järkevää. Kannattaa myös selvitää, onko mahdollista ostaa lippuja ennakkoon. Ne kun ovat usein edullisempia etukäteen hankittuna. Me päädyimme ostamaan etukäteen edestakaiset junaliput Catwickin lentoaseman ja Victorian välillä.
  • Mitä on hoidettava ennen matkaa? Tein jo hyvissä ajoin suunnitelman siitä, kuinka saan kaikki viikon koulutehtävät alta pois ennen reissua. Näin ollen minun ei tarvitse sitten matkalla edes ajatella mitään opiskeluun liittyvää, vaan voin keskittyä lomailuun. Olen myös tämän viikon aikana pessyt pyykkejä ja siivoillut, koska siistiin kotiin on aina kivempi palata. Aiemmin jo tietenkin olemme hankkineet vauvalle oman passin ja otimme hänelle MPR -rokotteen etukäteen, koska suurkaupungissa tuhkarokkoon sairastuminen on ihan aiheellinen pelko.

Blogi hiljenee siis loppuviikoksi, mutta matkatunnelmia voi seurata Instagramista @riinakein

Lue myös: Lentoemännän pakkausvinkit

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: