Viikonlopun menovinkki: Habitare

Erilaiset messut ovat koko aikuisikäni jollain tavalla rytmittäneet vuotta. Aikoinaan tein paljon töitä messuilla erilaisten host -tehtävien muodossa ja baaritiskin takana. Sittemmin tapahtumatuottajana työskennellessäni puolestaan pääsin mukaan suunnittelemaan ja rakentamaan osastoja sekä niihin liittyviä aktivointeja. Aina käydessäni Messukeskuksessa huomioni kiinnittyy automaattisesti osastojen rakenteisiin ja henkilökuntaan. Kuitenkin nykyään messuvieraana ollessani parasta antia ovat lukuisat puheenvuorot ja paneelikeskustelut.

Habitaressa yleensä panostetaan erityisen paljon osastojen ulkonäköön, onhan kyse sisustuksesta. Piipahdin siellä eilen ja poimin muutamat omat suosikkini osastojen, puhujien ja ilmiöiden joukosta.

Mielenkiintoisin tuote

Mini Home, Desing Eero Aarnio

Minulla oli kunnia osallistua Mini Homen lanseeraustilaisuuteen, jossa tapasin myös itse suunnittelijan sekä sain kuulla tarinoita tuotteen synnystä. Kyseessä on siis lelu, palapeli ja rakennussarja yhdessä paketissa. Sen takana on erityisesti Pallotuolistaan tunnettu suunnittelija Eero Aarnio sekä suomalainen peli- ja leluvalmistaja Tactic, joka täyttää tänä vuonna 50 vuotta.

 

20170914_184104
Tactic 3b10

Kiinnostavat puheenvuorot

Jos suinkin ehdin vielä viikonloppuna tekemään uuden retken Habitareen, haluaisin käydä kuuntelemassa jompaa kumpaa alla olevista puheenvuoroista. Minua kiinnostaa kodin eri säilytysratkaisut, tilankäyttö ja sen hyödyn maksimointi sekä kerroksellisuus, sillä meidänkin sisustuksestamme löytyy sekä käsin tehtyjä perintökalleuksia, että ruotsalaista massatuotantoa.

 

Lauantai 13:00
Toimittaja, taidehistorioitsija ja ruokabloggari Selina Vienola, Kodin kerroksellisuus: ”Miten eri-ikäiset ja tyyliset esineet, viherkasvit, taide, aidot materiaalit ja kodissa eletty elämä muodostavat asukkaittensa näköisen kodin. Aika ja kulttuuri painavat jälkensä koteihin aina, mutta nämä periaatteet ovat ajankohtaisia nyt ja myös tulevaisuudessa. Kerroksellisuus ja persoonallisuus sekä yhteisöllisyys leimaavat tulevaisuuden koteja nykyistä vahvemmin. Kaiken virtuaalisuuden vastapainona aidot kohtaamiset korostuvat tulevaisuudessa.” (Messukeskus)

Sunnuntai 15:00
Kodin tilankäyttö -keskustelu: ”Lokal-gallerian perustaja, valokuvaaja Katja Hagelstam ja sisustusarkkitehti, taiteilija Hanni Koroma keskustelevat kodin tilankäytöstä ja säilytyksestä.” (Messukeskus)

Parhaat osastot

Hienoja osastoja oli tänäkin vuonna paljon. Tykkäsin myös siitä, että perheen pienimmille on oma Habi Kids -alue, jossa on lapsille omaa messuohjelmaa, sisustusta ja työpajoja. Muutenkin tällä kertaa inspiroiduin lastenhuoneiden sisustuksesta poikkeuksellisen paljon.

20170914_184006
Siluettiverstas 6n80

Myös suosikkisisustuslehteni Avotakan osasto oli odotetusti mielenkiintoinen ja syksyisen kaunis, vaikka itse suosinkin neutraalia, melko väritöntä sisustyyliä.

20170914_183925
Avotakka 6n48

Avaijaispäivän pääpuhujan, MUJIn pääjohtajan Masaaki Kanain, tärpit messukävijöille ovat puolestaan seuraavanlaiset:

PARAS OSASTO
Philips 6h29

Habitare_2017_Masaaki_Kanai_choice_Philips_photo_Aino_Huovio_MG_4820
Kuva: Aino Huovio/Messukeskuksen mediapankki

MIELENKIINTOISIN TUOTE
Simo Serpolan sohva 6g68

MATERIAALI
Verso Design 6g8

ILMIÖ
Tapio Wirkkala K2 valaisimet, Airam 6h28

KONSEPTI
Olokoto 6a50

Habitare_2017_Masaaki_Kanai_choice_TapioWirkkala_K2_photo_Aino_Huovio_MG_4854
Kuvat: Aino Huovio/Messukeskuksen mediapankki

(Lähde: Habitare -tiedote, Messukeskus)

Messujen aukioloajat:

Perjantai: 10-19

Lauantai: 10-18

Sunnuntai: 10-18

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: