Loma sosiaalisesta mediasta

On tieteellisesti todistettu tosiasia, että älylaitteiden, kuten puhelimien ja tablettien, näytöstä tuleva sinertävä valo vaikuttaa unen laatuun. Siksi olisi hyvä rauhoittaa ilta-aika vapaaksi näistä vempaimista. On myös valitettava fakta, että laiminlyömme läheisiämme olemalla sosiaalinen erilaisissa sovelluksissa sen sijaan, että olisimme läsnä.

Olen aiemminkin puhunut siitä, että olen pyrkinyt vähentämään puhelimen käyttöä etenkin silloin kun vauva on hereillä. En halua sen kapistuksen olevan minun ja lapseni välissä. On kyllä kuitenkin myönnettävä, että parhaimmillaan some on sangen hyödyllinen väline. Sen avulla pidetään yhteyttä ystäviin, verkostoidutaan, inspiroidaan ja inspiroidutaan. Pahimmillaan taas se aiheuttaa kateutta, ahdistusta ja riippuvuutta. Minä en halua, että sosiaalinen media rytmittää liiaksi elämääni, enkä varsinkaan tahdo olla addiktoitunut älypuhelimeeni.

Sen vuoksi päätin pitää viikon loman somesta. Blogikirjoitukset päivittyvät automaattisesti blogin Facebook -sivulle, mutta muuten en aio olla tekemisissä sosiaalisen median sovellusten kanssa tällä viikolla. Poistin niin Facebookin kuin Instagraminkin puhelimestani, jotta välttyisin kiusaukselta. (Snapchatin olen poistanut jo aiemmin, koska viimeisintä huutoa olevassa laatukännykässäni ei ole sille tilaa ja Twitteriä en ole aikoihin muutenkaan jaksanut käyttää.)

En lupaa, että pystyisin olemaan koko viikon ilman sosiaalista mediaa, mutta lupaan yrittää parhaani. Jos jollakulla on siis tärkeää asiaa, minut saa kyllä kiinni ihan perinteisesti rimpauttamalla. En kuitenkaan pidä puhelimessa ääniä päällä ja yritän vilkuilla sitä harvakseltaan päivän aikana, joten en välttämättä silti ole tavoitettavissa.

Minulla on vakaana aikomuksena ensi viikolla tehdä erillinen postaus siitä, miten tämä ”someloma” sujui. Toivoisin tietenkin, että kännykän räpläämisen sijaan tekisin elämälläni ja kaikella sillä vapautuneella ajalla jotain hyödyllistä, kuten lukisin kasan kirjoja, siivoisin vaatekaapit, urheilisin enemmän, opettelisin uuden kielen, valaistuisin tai ainakin nukkuisin paremmin.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: