Viisi vinkkiä kesäiseen Helsinkiin

Tänä(kin) kesänä sää on ollut vähän arvaamaton, mutta se(kään) ei ole estänyt minua nauttimasta kotikaupungistani täysin rinnoin. Helsingissä on itse asiassa aika paljon tekemistä, kokemista ja nähtävää. Eivätkä nämä aktiviteetit vaadi edes kovinkaan paksua lompakkoa.

    • TuristikierrosVaikka olisi paljasjalkainen stadilainen, on suotavaa joskus tarkastella kotikaupunkiaan turistin silmin ja kiertää nyt ainakin kaikki tärkeimmät nähtävyydet, kuten Tuomiokirkko, Uspenskin katedraali, Sibelius -monumentti, Kansallismuseo ja Ateneum. Uskaliaimmat turret hyppäävät kiertoajelubussiin viettäen kokonaisen päivän nähtävyyksillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • PiknikEväsretkeily on kesäpuuhien suosikkini kautta aikain. Helsingissä riittää puistoja ja kallioita, jonne istahtaa nauttimaan vaihtelevista sääilmiöistä. Varmin tapa välttyä kastumiselta on toki pitää piknik ihan sisätiloissa tai vaikkapa kaverin parvekkeella.
  • SaaristoHelsingin rantaviivasta voi nauttia useammallakin pienellä kiertoristeilijällä, joita lähtee esimerkiksi Kauppatorilta. Vaihtoehtoisesti voi ottaa lautan vaikkapa Suomenlinnaan tai Lonnan saareen. Ainakin viikonloppuisin kannattaa kuitenkin varautua siihen, että nuo paatit ovat aivan tupaten täynnä ja niitä joutuu odottelemaan ikuisuuden. Näin ollen paras vaihtoehto veneilyyn on hankkia sellaisia ystäviä, joilla on jonkinlainen vesistöissä kulkeva menopeli.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Haltialan tilaUskokaa tai älkää, mutta myös maamme pääkaupungissa voi päästä aitoon maalaistunnelmaan hajuineen päivineen. Puitteet siihen tarjoaa aivan Vantaan rajalla sijaitseva Haltialan tila, jossa voi käydä ihastelemassa vaikkapa lehmiä, porsaita tai lampaita. Siellä on myös pieni ravintola, jos nälkä yllättää.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näiden yllä mainittujen lisäksi kannattaa suunnata ainakin Löylyn terassille, Kaivopuistoon, Linnanmäelle tai Korkeasaareen.

Lue myös: Kesäsäästä

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: