Alexa Dagmar: Nuoren naisen opas

Juhannuslukemisena minulla oli Alexa Dagmarin suhteellisen tuore teos ”Nuoren naisen opas” (No Tofu Publishing). Vaikka en itse olekaan enää kovin nuori nainen, kirja kiinnosti minua kovasti. Arvostan Alexaa paljon bloggaajana. Hän pitää jalat maassa ja vaikuttaa todella ahkeralta sekä työteliäältä ihmiseltä. Hänellä on myös klassisen kaunis tyyli. Sen vuoksi hän onkin mielestäni oikein sopiva esikuva nuorille naisille.

Minulla on teini-ikäisiä sukulaisia ja olen sitä mieltä, että tämä kirja olisikin oiva lahja vaikkapa koulusta valmistuvalle. Niin moni nuori etsii omaa tyyliä ja on aika hukassa sen polkunsa kanssa. On hienoa, että on Alexan kaltaisia tasapainoisia roolimalleja. Teoksessa käsitellään erilaisia teemoja aina sen oman tyylin löytämisestä sisustukseen ja yrityksen perustamiseen. Kirjassa on vinkkejä esimerkiksi kampauksiin ja ketjuliikkeiden parhaisiin kuteisiin sekä terveeseen itsetuntoon. Siinä kerrotaan myös, miten välttää yleiset meikkimokat tai mitä kannattaa pakata mukaan reissuun. Toisin sanoen opuksessa käsitellään pitkälti samoja teemoja kuin hänen blogissaankin, mutta koottuna tiiviiksi paketiksi kansien väliin. Kirjassa on erinomaisia, käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten voi saavuttaa unelmansa ja elää harmonista sekä onnellista elämää (jota me kaikki toki tavoittelemme).

Takakansi kertoo näin:

”Kuinka löytää oma tie ja luoda itselle hyvä ja mieluisa elämä? Lempeästä ja inspiroivasta nuoren naisen oppaasta löydät parhaat neuvot tyyliin, kauneuteen, sisustukseen ja menestymiseen.”

Ellen päätoimittaja Taru Marjamaa kuvailee kirjaa hyvän, kauniin ja hallitun elämän  ABC:ksi. En olisi itse osannut sanoa paremmin. Erityisesti pidin kirjeestä, jonka Alexa kirjoitti teini-ikäiselle itselleen: ”Muista, että olet nuori ja sinulla on hurjasti elämää vielä edessä. Kaikki tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vielä välttämättä ihan kohdallaan. Älä kuitenkaan murehdi sitä liikaa. Asioilla on tapana järjestyä, vaikka suunnitelmat eivät aina toteutuisikaan toivotulla tavalla.”

Niinpä.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: