Tätäkinkö on aikuisuus?

Tein viime syksynä kymmenen kohdan listan asioista, joista voit tietää olevasi aikuinen. Viime aikoina olen jälleen tehnyt asian saralla uusia havaintoja ja siksi halusinkin nyt jakaa niitä teidän kanssanne tämän kauniin kesäpäivän kunniaksi.

 1. Ostat mielummin yhden hyvän Rieslingin kuin kolme halvinta kyykkyviiniä. Elämä on liian lyhyt huonojen viinien nauttimiseen. Olet myös löytänyt omat suosikkisi. Keskustelet niistä sanoin tammitettu chardonnay, amarone tai prosecco sen sijaan, että olisi valkkari, punkku ja skumppa.
 2. Olet oppinut jännittävää uutta terminologiaa, kuten ”eläkekertymä” tai ”lyhennysvapaa kuukausi”.  Jätän tämän tähän.
 3. Asiat, jotka olivat muotia sinun nuoruudessasi ovat tulleet taas muotiin. En ole varsinaisesti innoissani napapaidoista, muovisista choker -koruista tai trumpettihousuista. Onneksi aikuisuuteen kuuluu se, että ei tarvitse lähteä ihan jokaiseen hömpötykseen mukaan, vaan on löytynyt se ihan klassinen, omalle vartalolle sopiva tyyli.
 4. Sienestys ja marjastus alkaa kiinnostaa. Sitä ihan vapaaehtoisesti menee metsään hyttysten syötäväksi ja vielä intoilee siitä, millainen kanttarellisaalis sieltä tarttui mukaan tai vertailee mustikkalitrojen määrää sukulaisten kanssa.
 5. Krapulat kestävät neljä päivää. Aiemmin saattoi mennä pullo viiniä poikineen ilman mitään oloja seuraavana aamuna. Nykyään ei tarvitse kuin katsoa viinilasiin päin niin seuraavat neljä päivää menee aivan läskiksi. 
 6. Olet aidosti yllättynyt, jos jaksat joskus valvoa yli puolenyön. Valoisat kesäyöt on ajatuksena ihan kiva juttu, mutta kun normaalisti nukkumaanmenoaika on yhdeksän ja kymmenen välillä. (Kuten ylläolevista kuvista voi havaita, olen ainakin kerran jaksanut valvoa yön pikkutunneille syntymäpäiviä juhlistaen. Toki kärsin siitä sitten koko seuraavan viikon…)
 7. Mökkeilyn luonne on muuttunut. Enää mökkiviikonloppu ei tarkoita sitä, että juodaan Virosta ostetut Viruvalgee -pänikät, kuunnellaan täysillä PMMP:tä ja varotaan menemästä laiturille, ettei vaan päädy hukkumistilastoihin. Aikuisuusmökkeily on sitä, että istut tuijottelemassa järvelle ja nautit hiljaisuudesta, puusaunasta sekä hyvästä ruoasta.
 8. Keskustelet sujuvasti asuntolainan koroista ja vakuutusasioista. Juhannuksen aatonaattona istuin ystäväni kanssa meillä juttelemassa näistä asioista. Siis juhannuksena. Vakuutuksista.
 9. Bonusten keskittämisestä on tullut harrastus.  Olet laajentanut sitä muuhunkin kuin ruokakaupassa käyntiin ja tankkaukseen. (Tiesittekö, että myös kuntosalista, puhelinliittymistä tai silmälaseista voi saada bonuksia? Älkää myöskään unohtako ravintoloita sekä hotelleja!)
 10. Ruoanlaittoviinin merkitys on muuttunut. Se ei enää tarkoitakaan sitä viinipulloa, joka juodaan samalla kun kokkaillaan, vaan sitä viinipullonpuolikasta, joka jäi juomatta ja jonka pakastit jääpala-astioihin, jotta voit käyttää niitä ruoanlaittoon. (Siis laittaa niitä sinne ruokaan eikä suoraan suuhun.)

Lue myös:

Näistä asioista tiedät olevasi vanha

10 käskyä vuosikymmenen takaiselle itselleni

3 thoughts on “Tätäkinkö on aikuisuus?

Add yours

 1. Haha, scoretin sitten 10/10. Erityisesti resonoivat kohdat 1. ja 5: en herranjestas edes muista, koska olen viimeksi juonut sellaisia _laatuviinejä_ kuin Magyar tai El Tiempo. Joskus ne kuitenkin olivat vakkareita… 😀

  Ja kolmonen: meinasin saada halvauksen, kun huomasin chokereiden tulleen muotiin. Siis en kestä. Vastahan niitä oli. Ihan vasta.

  1. Hahaa kiva, että joku muu on tehnyt samanlaisia huomioita, enkä ole yksin tämän viiltävän aikuisuuteni kanssa. Voisin lisätä tähän listaan muutaman huomion, jotka tein risteilyllä viime viikonloppuna: humppabaarissa oli paras meininki ja tuli soitettua laivan henkilökunnalle valittaen ”metelöivistä nuorista, joilla on täällä käytävällä jokin musisointilaite, emmekä saa nukkua”. 😀

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: