Tavoitteista ja haaveista

Kuten varmasti olette panneet merkille, olen henkilönä tyyppiä ”vierivä kivi ei sammaloidu”. Arvostan ahkeria ihmisiä, jotka tekevät töitä unelmiensa toteuttamisen eteen. Mielestäni elämässä pitää olla edes jonkinlaisia tavoitteita ja päämääriä. En tosiaankaan nyt tarkoita sitä, että pitäisi opiskella tutkinnosta toiseen, vaan kehittyä voi läpi elämän eri tavoin esimerkiksi harrastusten kautta. Tärkeintä itsensä kehittämisessä on kunnianhimo ja halu oppia. Minun mielestäni tavoitteet, pienetkin, tekevät elämästä merkityksellisempää.

20170622_164542
Itse esimerkiksi kehitän itseäni jatkuvasti lukemalla paljon erilaisia kirjoja.

Täytyy tähän väliin todeta, että en vihaa mitään yhtä paljon kuin käyttämättä jätettyä potentiaalia, vätyksiä ja ihmisiä, jotka elävät muiden piikkiin ihan laiskuuttaan. Myös yleinen tehottomuus ärsyttää. En suinkaan nyt tarkoita, että koko ajan pitäisi olla pää kolmantena jalkana menossa jonnekin. Ehei. Mielestäni on tuiki tärkeää osata pysähtyä, olla läsnä ja nauttia hetkestä. Tehottomuudella tarkoitan sitä, että menee vaikkapa ruokakauppaan haahuilemaan päämäärättömästi ilman minkäänlaista ostoslistaa tai sitä, ettei suunnittele aikataulujaan järkevästi vaan ravaa edestakaisin paikasta toiseen valittaen kiireestä kun pienellä organisoinnilla menot olisi voitu yhdistää ja siten säästää aikaa.

Millaisia tavoitteita minulla sitten on kun niistä niin kovasti kerran meuhkaan? Luonnollisesti suurin päämääräni elämässä on kasvattaa jälkikasvustani fiksu, hyväkäytöksinen ja ennen kaikkea onnellinen yksilö (joka osaa kävellä, puhua, syödä itse sekä käydä potalla). Muut tavoitteeni liittyvät koulutukseen, työhön ja kehon hyvinvointiin. Aion esimerkiksi valmistua ennen kuin täytän kolmekymmentä. Se on oikeastaan puoli vuotta aiemmin kuin suunniteltu valmistumisaikani, mutta uskon vakaasti sen olevan mahdollista. Se vaatii vain huolellista ajanhallintaa ja priorisointia. Työelämän saralla pitkän tähtäimen tavoitteena on jossain kohtaa voida työllistää itseni pelkästään freelancerinä siten, että voisimme viettää osan vuodesta ulkomailla. Sitä ennen haluan tehdä monipuolisesti erilaisia viestinnän työtehtäviä ja projekteja.

Uudelle vuosikymmenelle siirtymisen kriisiini kuuluu myös sellainen tavoite, että aion olla kolmekymppisenä elämäni parhaassa fyysisessä kunnossa. Tähän minua motivoi se, että haluan paitsi näyttää hyvinvoivalta, myös jaksaa paremmin arjessa. Työnsarkaa tällä osa-alueella riittää, sillä palaudun edelleen raskaudesta ihan rauhalliseen tahtiin. Onhan tässä toki vielä aikaa siihen tasalukuunkin melkein puolitoista vuotta.

20170623_220049
Luonnon rauhassa on kiva pohtia tulevaisuutta.

Tavoitteiden tulisi aina olla mitattavia ja konkreettisia. Niitä voi ja kannattaakin pilkkoa välitavoitteisiin. Esimerkiksi opiskelun suhteen olen asettanut tavoitteet lukuvuosittain. Mittarina toimii tietenkin opintopisteiden määrä. Työelämämahdollisuuksia puolestaan seurailen jatkuvasti sivusilmällä, vaikka en tällä hetkellä varsinaisesti haekaan duunia. Tietenkin myös tämän blogin kehittymiseen olen asettanut omat tavoitteensa ja seurantansa. Fyysisen kunnon mittareina puolestaan toimii paitsi kohentunut olotila ja peilikuva, myös kehonkoostumusmittaukset sekä kuntotestit.

Tavoitteiden lisäksi ihmisellä on tietenkin hyvä olla suurpiirteisempiä haaveita. Minä unelmoin asioista, joiden toteutuminen ei oikeastaan ole omissa käsissäni: toisesta lapsesta, avioliitosta sekä siitä, että pysyisin terveenä ja saisin viettää mahdollisimman paljon aikaa minulle rakkaiden ihmisten seurassa. Haaveilen myös puutalosta Käpylässä, valkoisista lautalattioista sekä kauniista pihasta, mutta koska en ole varakas viherpeukalo, se jäänee melko kaukaiseksi haaveeksi.

Lue myös:

Unelmista totta

Ämpärilistani vuonna 2017

Tilannekatsaus ämpärilistaani

Ajanhallinnan mestariksi

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: