Muutama leffavinkki kesäpäiviin

Suomen kesästä ei koskaan tiedä, tuleeko taivaalta polttavia auringonsäteitä vai räntää. Siksipä kannattaakin suunnata elokuvateatterin viileään hämärään. Se nimittäin toimii niin sateensuojana kuin paahtavan helteen virkistävänä keitaanakin. (Älkööt kuitenkaan suunnatko elokuviin huomenna juhannusaattona, sillä ainakin Finnkinon teatterit pitävät ovensa suljettuina.)

Vaikka elävien kuvien katselmus on tässä tuoreen äitiyden myötä jäänyt vähemmälle kuin ennen, on olemassa joitakin leffoja, joita ei vaan voi jättää katsomatta. Siksipä ajattelinkin nyt suositella teille muillekin muutamaa kesäpäivien piristykseksi:

Guardians of the Galaxy vol2.  Taisin jossain postauksessa jo mainitakin, että tämä elokuva oli niin hyvä, että olisin halunnut mennä katsomaan sen heti uudestaan. Jatko-osat eivät useinkaan ole kovin mairittelevia, mutta tämä pätkä oli, jos mahdollista, vielä edeltäjäänsäkin parempi. Elokuvassa Quill löytää kadoksissa olleen isänsä (vai löysikö isä kadoksissa olleen Quillin?) ja siitähän se seikkailu sitten alkaakin. Leffan parasta antia on paitsi mielettömän hyvät musiikkivalinnat ja vauva-Groot, myös ensimmäisestä osasta tuttujen henkilöhahmojen syventyminen. Juonellisesti elokuva ei ole kuitenkaan kummoinen ja sen voi hyvin katsoa, vaikkei olisi nähnyt ensimmäistä osaa. (Suosittelen kuitenkin katsomaan myös sen ekan, koska se on lois-ta-va!)

Wonder Woman Täytyy myöntää, että DC Entertaimentin sarjisleffat eivät ole puoliksikaan yhtä hauskoja kuin Marvelin moiset, mutta onhan tämä ”Ihmenainen” nyt näkemisen arvoinen. Elokuvasta huomaa, että toimintaleffan on tehnyt naisohjaaja ja onhan nyt Gal Gadot pääroolissaan vertaansa vailla. Jos olisin hameväkeen päin kallellaan, saattaisin ihastua häneen. Lyhyesti ja ytimekkäästi elokuvan juoni koostuu siitä, että Wonder Woman lähtee amatsonien saarelta komean miehen vanavedessä pelastamaan maailmaa sodan kynsistä ja silleen.

Pirates of the Carribbean, Salazar’s Revenge: Disneyn merirosvosaaga saa odotettua jatkoa. Elokuvassa Willin ja Elizabethin (ihan helvetin komea) poika lähtee etsimään Jack Sparrowta murtaakseen isänsä kirouksen. Myös edesmennyt (ja vähän pelottava) kapteeni Salazar etsii häntä vanhojen kaunojen vuoksi. Etsintään lyöttäytyy mukaan luonnollisesti myös kiintiönaiskauneutta sekä kapteeni Barbossa. Ihan perusseikkailua siis. Täytyy myöntää, että dialogi on mielestäni paikka paikoin jopa vaivaannuttavaa, mutta kapteeni Jack Sparrow ja merirosvohuumori toimii aina. Leffa sai minut myös kyyneliin, joten tätä jatko-osan jatko-osan jatko-osan jatko-osaa voi sikäli pitää onnistuneena.

BeautyAndTheBeast_670
Kuva:finnkino.fi

Kaunotar ja hirviö: Kaikki tuntevat tämän tarun, joten en pureudu juoneen sen enempää. Elokuvassa on noudatettu melko tarkkaan Disneyn alkuperäisversiota. Kuitenkin pieniä twistejä löytyy. Parhaan roolisuorituksen tekee Frozenin Olav’n äänenäkin tunnettu mainio Josh Gad, joka näyttelee Töppöä. En ollut aluksi aivan varma, mitä mieltä olen Emma Watsonin valinnasta Belleksi, mutta hän suoriutuu mielestäni roolista kunnialla.

PS. Myös Tom of Finland ja La La Land pyörivät edelleen teattereissa. Ensimmäiseksi mainittua en ole nähnyt, mutta uskallan suositella sitä ohjaajan sekä kuulopuheiden perusteella ja se onkin sellainen elokuva, jonka tahdon katsastaa pikimmiten jahka se suvaitsee saapua DVD:lle.

Muistutuksena myös, että uusin Spiderman -elokuva saa ensi-iltansa 5.7.2017!

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: