Anna mulle ne vastaukset

Pyysin viime viikolla teiltä lukijoilta kysymyksiä ja niitä tulikin oikein mukavasti. Mennään pidemmittä puheitta vastausten pariin. Olen jakanut ne karkeasti aihepiirien mukaan.

Yleiset

Minkä ikäinen olet?  Täytän 21 jo yhdeksättä kertaa tänä vuonna.

Millainen on treeniviikkosi? Sitä voisi kuvailla sanalla vaihteleva. Tietenkin raskaus ja siitä palautuminen on asettanut paljon rajotteita liikunnalle. Edelleen kuntoilussa pääpainona on vaunulenkit ja jooga. Pikkuhiljaa olen tosin alkanut lisäillä muitakin liikuntamuotoja sekä lihaskuntotreenejä. Voisin oikeastaan pitää liikuntapäiväkirjaa vaikka viikon ajan ja tehdä siitä sitten erillisen postauksen.

Mikä on suosikkielokuvasi? Tuulen viemää. Se on klassikko, joka on katsottava vähintään kerran vuodessa siitäkin huolimatta, että se kestää kolme ja puoli tuntia.

Mikä on suosikkikirjasi? Jane Austenin ”Ylpeys ja ennakkoluulo”.

Mikä on lempiruokasi? Ei ole äitin tekemän lasagnen voittanutta.

Onko sulla lemmikkejä tai haluaisitko? Ei ole lemmikkejä, jos sängyn alla alituiseen majailevia villakoiria ei lasketa. Tavallaan haluaisin ihan oikean koiran, mutta vasta sitten kun lapseni on niin iso, että voi lenkittää sitä ani varhain aamulla vesisateessa. Itse en ole moiseen valmis.

Opiskelu ja työ

Kuinka päädyit opiskelemaan liiketaloutta? Olin töissä tapahtumatoimistossa ja halusin lisää liksaa olla parempi työssäni.

Mikä on mieleenpainuvin muistosi matkaoppaan työstä? Kun Mallorcalla ajellessani Palman rantakatua hotellitapaamisilta kotiin auringon laskiessa mietin, miten siistiä on, että saan asua ja työskennellä niin hienossa paikassa. Myös asiakaskohtaamisista on paljon muistoja, niin hyviä kuin huonojakin, sekä tietenkin kaikesta opaselämään liittyvästä ylipäätään.

Mitä kieliä osaat? Sujuvasti menee tämän äidinkielen lisäksi englanti ja ruotsi. Lisäksi ymmärrän melko hyvin norjaa, jonkin verran tanskaa ja puhun hieman espanjaa, erityisesti silloin kun olen humalassa.

Matkailu

Mikä on paras matkakohde? Tämä on vähän epäreilu kysymys, koska sehän riippuu ihan siitä, mikä on matkan tarkoitus. Itse tykkään suosia Euroopan kohteita, kaupunkilomia ja kotimaan matkailua.

Voisitko vielä asua ulkomailla? En näe sitä mitenkään mahdottomana, mutta tällä hetkellä kyllä viihdyn Suomessa aivan mainiosti.

Äitiys ja perhe-elämä

Onko arki vauvan kanssa ollut sellaista kuin odotit? Ei oikeastaan. Olin maalaillut kauhukuvia koliikkivauvasta, joka nukkuu vartin pätkissä jos sitäkään, eikä viihdy missään muualla kuin minun sylissäni tissi suussa ensimmäisen vuoden. Näin myös mielessäni itseni väsyneenä ihmisraatona syömässä suklaata sohvanpohjalla kaikki päivät, koska kunnon aterian valmistaminen tai liikunta vaatisi liikaa ponnistuksia. Siihen nähden on ollut todella helppoa: vauva koisii hyvin ja paljon, viihtyy toisinaan hetken itsekseen sitterissä tai lattialla, on kuukauden ikäisestä asti syönyt reippaasti myös pullosta ja isin syli on aivan yhtä kiva paikka kuin minunkin. Minulla on myös riittänyt energiaa laittaa ihan perusterveellistä ruokaa, nähdä ystäviä ja kuntoillakin, joten en koe olevani ihmisraato, vaikka toisinaan väsyttääkin.

IMG_20170520_151221_339

Imetätkö? Kyllä

Millainen synnytys oli? Sanotaanko nyt vaikka näin, että en nyt ihan heti aio samaan puuhaan ruveta uudestaan. En tahdo valehdella: se ei ollut kovin miellyttävää ja luulin, ettei kärsimys lopu ikinä. Synnytyksen jälkeen alakerta näytti siltä kuin siellä olisi käyty toinen maailmansota. Itse ponnistaminen ei ollut kovin kamalaa, se kesti vain puolisen tuntia ja tuntui lähinnä tosi isolta kakkahädältä. Mutta se sitä edeltänyt perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan kestänyt latenssivaihe ja valvominen…

Kuinka pitkään aiot olla kotona? Menen elokuun lopussa takaisin opintielle. Olen kuitenkin siinä onnellisessa asemassa, että opiskeluni on joustavaa, joten olen vielä ainakin syyslukukauden päivisin kotosalla vauvan kanssa ja illat koulunpenkillä. Työelämään puolestaan palaan täysipäiväisesti ensi kesänä.

Haluaisitko lisää lapsia vai riittääkö yksi? Toistaiseksi tässä yhdessä on ihan tarpeeksi puuhaa, mutta kyllä minä toisen vielä tahtoisin joskus 2020 -luvulla, jos sellainen aika minulle suodaan.

Miten äitiys on muuttanut sinua? En koe varsinaisesti olevani mitenkään eri ihminen, mutta elämän prioriteetit menivät tietenkin uusiksi ja kyllä moni asia on muuttunut. Sain esimerkiksi kamalasti opiskelumotivaatiota, lopetin ryypiskelyn ja siihen liittyvän hölmöilyn, en jaksa enää riidellä turhanpäiväisistä asioista, olen aiempaa kiinnostunut hyvinvoinnistani, näen useammin ystäviä ja sukulaisia, käytän rahaa järkevämmin kuin ennen ja olen epäitsekkäämpi sekä tasapainoisempi. 

Missä olet tavannut miehesi? Haluaisin keksiä tähän, jonkun romanttisen tarinan, mutta me tavattiin baarissa, enkä voi sanoa sen olleen rakkautta ensi silmäyksellä. Olin aika ärsyttävä: join jatkoilla kalliit shampanjat sekä jägerit ja vittuilin kaikille.

Syvälliset

Jos saisit muuttaa yhden asian elämässäsi, mikä se olisi? Kyllä kannattaa opiskella silloin kun on vielä nuori, eikä pitää kahdeksaa välivuotta, kuten minä. Vaikka olenkin saanut tehdä siistejä juttuja tässä vuosien varrella työrintamalla, tuhlasin kyllä monta vuotta aikaani kahvilan kassalla. Olisin voinut aivan hyvin samalla opiskella.

Oletko onnellinen? Olen itse asiassa onnellisempi kuin koskaan. Tosin vielä onnellisempi olisin, jos saisin nukkua kahdeksan tuntia keskeytyksettä täydessä hiljaisuudessa.

Mitä tulevaisuudensuunnitelmia sulla on? Päätavoitteeni on valmistua ennen kuin täytän pyöreitä ja sen jälkeen tehdä mielekästä duunia viestinnän suunnittelun parissa. Minulla on myös vakaa aikomus olla kolmekymppisenä elämäni parhaassa fyysisessä (ja henkisessä) kunnossa. Siinä onkin sitten enemmän työnsarkaa.

Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua? Toivottavasti vakituisessa työpaikassa ja naimisissa kahden lapsen äitinä.

Lue myös:

Hyvä, paha tradenomi
Ajatuksiani lähestyvästä synnytyksestä
20 kysymystä vastauksineen päivineen
Onko elämää matkaopaselämän jälkeen?

2 thoughts on “Anna mulle ne vastaukset

Add yours

  1. Oot niin ihailtavan rehellinen! Harva bloggari uskaltaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Muutenkin moni vaan ns.myy elämänsä ja lapsensa blogille. Mun mielestä oot onnistunut siinä hyvin, että et kerro liikaa tai liian yksityiskohtaisesti lapsesta tai miehestäs. Jatka samaan malliin!

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: