Kaukana mukavuusalueelta: aamutreeni

Minulla on eräs ystävä, joka herää aina ennen kukonlaulua ja on kuntosalin ovenkahvassa roikkumassa jo ennen avaamisaikaa. Siis aamulla. Siis kuudelta aamulla. En ole koskaan ymmärtänyt sitä. Itse en heräisi koskaan ennen kymmentä, ellei olisi aivan pakko. Olen kuitenkin lukuisista eri lähteistä kuullut, että aamutreeni on parasta mitä voi olla ja antaa mielettömän hyvän startin päivään. Niinpä minäkin päätin kokeilla sitä. Varasin paikan sisäpyöräilytunnille eräänä perjantaiaamuna kello seitsemän. Sanotaan, että kehitys tapahtuu epämukavuusalueella ja aamutreeni on minulle todella sitä. Järkeilin, että kun tunti on etukäteen varattu, houkutus sängynpohjalle jäännistä ei välttämättä voita, vaan kykenen ehkä jopa raahautumaan paikalle. Siinä kävi näin:

06:00 Herätyskello soi. Olen nukkunut yhteensä viisi tuntia yön aikana. Ei kykene, ei pysty. Painan torkkua.

06:10 Kello soi uudestaan. Laskeskelen päässäni, että saisin nukkua vielä ehkä viisikymmentä minuuttia ennen kuin jälkeläinen herää.

06:11 Muistan, että se paikka tunnille on tosiaan varattu, eikä sitä voi enää peruuttaa. En myöskään kehtaa jättää menemättä. Perkele, nyt tulee kiire.

20170605_131444

06:14 Kahvinkeitin on porisemassa ja puurokattila liedellä. Ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu.

06:20 Aamutoimet tehty hyvin ripeästi ja treenikamppeet päällä. Nyt äkkiä aamupala naamaan.

06:21 Kappas, laitoin sitten väärän hellanlevyn päälle…

06:23 Sullon puurokattilan jääkaappiin odottamaan treenin jälkeistä aikaa. Syön hätäpäissäni banaanin, juon kupin kahvia ja nappaan mukaan proteiinijuoman. Ehkä näillä eväillä pärjää kun kyseessä on kuitenkin vain 45 minuutin spinning -tunti?

06:29 Sain auton ulos tallista ilman kolhimista. Erävoitto!

06:45 Kuntosalin ovessa on lappu, että tunti on siirretty viereiseen keskukseen. Meinaan luovuttaa ja lähteä takaisin kotiin, koska tämähän on selvä merkki universumilta.

06:46 Minua aamutreenaajaa ei vastoinkäymiset lannista! Suuntaan viereiseen keskukseen, jossa en ole koskaan käynyt. Siellä on hienot tilat.

20170605_131417

06:55 Ihmettelen, miten valtavan paljon ihmisiä on tähän aikaan voimailemassa. Siis onko tämä oikeasti joku juttu? Huomaavatkohan ne, että en kuulu joukkoon?

07:00 Tunti alkaa.

07:27 Poljen kuin viimeistä päivää iloiten ohjaajan musiikkivalinnoista: on AC/DC:tä, Foo Fightersiä sekä Rocky -elokuvista tuttuja kappaleita. Saan niistä virtaa.

07:50 Tunti on ohi. Kirmaan suihkuun. Olo on kuin uudestisyntynyt!

08:00 En ole koskaan tuntenut itseäni näin virkeäksi. Aurinko paistaa ja minusta tuntuu, kuin olisin voittamaton. Olen ylittänyt itseni.

08:15 Takaisin kotona. Iloitsen siitä, että pääsen vihdoin aamupuuron pariin.

20170605_131518

Loppujen lopuksi siis aamutreenistä jäi kuin jäikin positiivinen kokemus. Ei minusta ehkä joka päivä moiseen olisi, mutta kenties otan tämän edes satunnaiseksi tavaksi.

Toim.huom. Vauva ei ollut yksin kotona treenin aikana, vaan hänen isänsä oli paikalla sen aikaa.

Lue myös: Ollako aamuihminen vai ihminen?

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: