Kiitollinen, siunattu, onnellinen

Ensinnäkin haluan kiittää kaikkia edelliseen postaukseeni niin täällä blogissa, sosiaalisessa mediassa kuin kasvotustenkin kommentoineita. Lämmittää mieltäni huomata, miten sydämellisiä ihmisiä siellä ruutujen toisella puolella ja ylipäätään elämässäni onkaan. Kiitos, että olette.

Viimeisen viikon aikana minut on täyttänyt valtava kiitollisuus. Ajattelinkin nyt tavoistani poiketen kirjata ylös asioita, joiden vuoksi olen viime aikoina ollut onnellinen. Yleensähän minä listaan lähinnä asioita, jotka ovat ärsyttäneet, mutta ehkä tämä äitiys on pehmentänyt minua sen verran, että juuri nyt mikään ei niin perustavanlaatuisesti ota päähän. Tai sitten en ole ollut tarpeeksi ihmisten ilmoilla, koska yleensä ne on ne muut kansalaiset, jotka ärsyttää.

20170502_110412

 

Vaunulenkit yhdessä jonkun kanssa. Vaikka nautin suunnattomasti lenkkeilystä ihan itsekseni, tulee kaverin kanssa kävellessä kuin huomaamatta kuljettua pidempi matka. Sunnuntaina esimerkiksi vaelsimme ystäväni kanssa Hietsuun munkkikahville kymmenen kilometrin lenkin kuulumisia vaihdellen.

Jooga on osoittautunut minulle entistäkin tärkeämmäksi harrastukseksi. Olen huomannut, että puolen tunnin rauhallinen joogaharjoitus antaa minulle enemmän energiaa kuin vastaava aika päiväunilla. Lisäksi se avaa kivasti todella pahasti jumiutunutta selkääni.

Grillaus ja takapiha. Olen onnellinen, että päätimme pitää grillijuhlat viime viikonloppuna aurinkoisessa säässä, sillä nyt ulkona sataa taas rakeita. Tarjolla oli valtava määrä erilaista grillattavaa, kesän ensimmäiset mansikat sekä erinomaista viiniä. Minäkin sain nauttia lasillisen shampanjaa ja söin liikaa ribsejä sekä suklaakakkua.

20170506_165438

Kappelin terassi. Olin perjantaina lounaalla ravintola Kappelin terassilla Esplanadilla. Voin suositella sitä kaikille muillekin lattemammoille, kunhan ette änkeä sinne vilkkaimpaan lounasaikaan. Terassille pääsee hyvin vaunujen kanssa ja niille on mukavasti tilaa. Oma jälkeläiseni nukkui autuaasti koko sen ajan kun ystäväni kanssa aterioimme. Siitä olen erityisen kiitollinen.

Guardians of the Galaxy vol 2. Viime viikolla pääsin myös treffeille avomieheni kanssa kun suuntasimme eläviin kuviin katsomaan tuon kauan odotetun jatko-osan. Rehellisesti sanottuna se oli, jos mahdollista, vielä parempi kuin edeltäjänsä. Haluaisin mennä heti katsomaan sen uudestaan.

Äitiysloma. En ole koko työurani aikana pitänyt lomaa viikkoa kauempaa. Jos minulla on ollut lakisääteinen loma, olen tehnyt sen aikana muita töitä. Olen vasta ihan viime aikoina alkanut nauttia siitä vapaudesta, jonka tämä äitiysloma mahdollistaa. Esimerkiksi lähdimme taannoin ystäväni ja tämän lapsen kanssa spontaanille pyhiinvaellusmatkalle Klaukkalaan Uudenmaan leipä -nimiseen leipomoon, josta saa maailman parhaita lihapiirakoita. Piipahdimme myös kirpputorilla ja löysinkin sieltä vaikka mitä tarpeellista pienokaiselleni. Törmäsin myös ala-asteaikaiseen opettajaani ja mielessäni alkoi samantien rullata äidinkielen sijamuodot, jotka hän pakotti opettelemaan ulkoa. (Nominatiivi, genetiivi, partitiivi, essiivi, translatiivi, inessiivi, elatiivi, illatiivi…)

Vuorovaikutus vauvan kanssa. Nyt kun lapsi on alkanut ottamaan enemmän kontaktia ympäristöönsä, nautin hänen kanssaan olemisesta valtavasti. On hienoa huomata, miten noin pieni ihminen on jo ihan oma (melko voimakas) persoonansa. On myös mielenkiintoista seurata hänen kehitystään: hän on juuri oppinut kääntymään vatsalta selälleen ja jokeltelee kovasti.

20170505_122820

 

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: