Mitä katson televisiosta?

Artikkelikuva: nelonen.fi

Näköradio on minulle, kuten monelle muullekin suomalaiselle, rakas kapistus. Sen vuoksi halusin tänään kertoa, mitä minä katson televisiosta ja ennen kaikkea, miksi.

Koska en nykyään juuri koskaan jaksa valvoa yli kymmeneen, töllötän monet alla mainituista ohjelmista pädiltä päiväsaikaan. Periaatteessa olen kuitenkin sen verran vanhanaikainen, että minusta on ihanaa katsoa ohjelmat mainoksineen päivineen ihan televisiosta silloin kun ne sieltä tulevat. Aina se ei vain ole mahdollista.

Katastrofin anatomia (Liv)

Todella mielenkiintoinen ohjelma, eikä pelkästään siksi, että mukana on karismaattinen Antti Reini. Dokumenttisarjassa käsitellään erilaisia traagisia tapahtumia jo toista tuotantokautta. Mukana on muun muassa Hyvinkään ampumavälikohtaus ja Jokelan koulusurmat. Viime tuotantokaudesta jäi mieleen erityisesti Thaimaan tsunami sekä Myyrmannin räjähdys.

Arman Pohjantähden alla (Nelonen)

Tämä on mielestäni Arman Alizadin parhaimmistoa. Hän voittikin ensimmäisestä tuotantokaudesta parhaan ajankohtais- ja asiaohjelman Kultainen Venla -palkinnon. Jos et mitään muuta televisiosta katso, katso edes tätä. Ohjelma antaa perspektiiviä suomalaisuuteen ja yhteiskuntaamme tuoden esiin näkökulmia, joita ei välttämättä tulisi normaalissa arjessa ajatelleeksi. En ole yhtäkään jaksoa katsonut ilman, että ei olisi mennyt roska silmään.

Tanssii tähtien kanssa (MTV3)

Vaikka en liiemmin välitä toisesta juontajasta, Vappu Pimiästä, on TTK:lla kuitenkin aina paikka sydämessäni. Joka sunnuntai ohjelmaa katsoessani minun tekee mieli aloittaa kilpatanssiharrastus. Myös tuomareiden kommentteja odotan aina innolla. Erityisesti Jukka Haapalainen sekä Jorma Uotinen saavat hymyn huulille. Harmikseni tällä kaudella suosikkini, näyttelijä Laura Malmivaara, joutui jättämään leikin kesken loukkaantumisen vuoksi.

Vain elämää (Nelonen)

Olen hieman skeptinen sen suhteen, että uusin kausi on kuvattu niin pian edellisen jälkeen ja vieläpä jossain Espanjassa perinteisen Hirvensalmen sijaan. Tämä on rahastuksen makua. Mutta täytyyhän sitä silti katsoa itkua tihrustaen, koska Tik Tak, Yö sekä Irina ovat olleet minulle tärkeitä musiikin saralla. Robinista tai siitä räppäristä, mikäsenytolikaan, en niin perusta.

Supertähdet (Nelonen)

Tämä ”urheilijoiden Vain elämää” on myös hyvin mielenkiintoinen. Katsoin ennakkoon Matti Nykäsen jakson, joka esitetään televisiosta nyt tulevana sunnuntaina. Käsitykseni tuosta mäkikotkasta muuttui täysin, vaikka olen tavannut hänet Kanarialla oppaana työskennellessäni. Hän vaikuttaisi olevan selvinpäin aivan eri ihminen. Minua alkoi vallan säälittää, miten viina on häntä vienyt ja media riepotellut.

Pako (Ruutu.fi)

Prison Break on ainut ulkomainen sarja, jota seuraan. Tämä pääseekin listalle oikeastaan siksi, että Wentworth Miller on maailman seksikkäin mies  sarjan ensimmäinen kausi on mestarillinen trilleri. Tämä viides tuotantokausi ei ole kahden jakson perusteella vakuuttanut, mutta kyllä se silti pitää otteessaan.

Bachelor Suomi (Liv)

En katsoisi tätä, ellei minulla olisi omakohtaista kokemusta kyseisestä formaatista. On kuitenkin mielenkiintoista jännittää, löytääkö unelmien poikamies, lentäjä-Tuomas, etsimänsä urheilullisen, korkeakoulutetun naisen, joka pyöräyttää hänelle neljä lasta, koiran ja sämpylät sillä välin kun herra itse on viikkokausia työreissuilla ties missä.

Suomen huippumalli haussa (Liv)

En ole katsonut Huippista vuosikausiin, mutta nyt olen jotenkin jäänyt taas siihen koukkuun. Tämä johtunee siitä, että kisassa on aiemmista kausista poiketen mukana myös miehiä. Se tuo mukaan uutta, virkistävää viihdearvoa.

Temptation Island Suomi (Liv)

Ohjelman nimi voisi myös olla ”Räppärisalarakas CC Järvisen tissit”, ”Nuoret alkoholistit Thaimaassa” tai ”Suomen rumimmat tatuoinnit”. Formaatti on aivan kamala, ja siihen osallistuvat ihmiset vielä kamalampia. (Olisi kyllä kieltämättä varsinainen viettelys, jos joku näistä bilettämistä, kouluttautumatta jättämistä ja pelkän yläkropan treenaamista harrastavista pojankoltiaisista tulisi pokailemaan…) Ohjelma nojaa kyllä myös aika paljon Sami Kurosen kommentteihin ja charmiin. Silti Temptistä on pakko katsoa. Rehellisyyden nimissä tilasin Ruutu+ -palvelun pelkästään siksi, että näen seuraavan viikon jaksot jo ennakkoon. Elämän peli!

Heikoin lenkki (Nelonen)

Vaikka Riku Nieminen ei ilkeilyssään yllä mitenkään Kirsi Salon tasolle, on ”Heikoin lenkki” ihan kelpo viihdettä. Tykkäsin etenkin jaksosta, jossa oli kisaamassa julkkiksia.

Haluatko miljonääriksi? (Nelonen)

Mielestäni Jaajo Linnonmaa on parempi juontaja tähän maailman suosituimpaan visailuformaattiin kuin Lasse Lehtinen aikoinaan. Jaajo kommentteineen tuo paljon lisää viihdearvoa. ”Haluatko miljonääriksi?” on kerta kaikkiaan klassikko ja kuuluu monen suomalaisen lauantai-iltaan yhtä vahvasti kuin saunominen. Niin myös meillä.

Hyvät ja huonot uutiset (Nelonen)

Uusin kausi ei valitettavasti yllä edeltävien tasolle. Kari Ketonen ei korvaa Henkka Hyppöstä, vaikka kovasti yrittääkin ja uudet panelistit André Wikström sekä Juha Vuorinen ovat olleet minulle pettymys. Ikävä on suosikkiani Miika Nousiaista, mutta myös Tuomas Kyrön ja Pirjo Heikkilän puuttuminen näkyy ohjelmassa. Toki Niina Lahtinen sekä Mikko Kuustonen ovat edelleen yhtä hauskoja kuin aina ennenkin.

Olipa kerran elämä (MTV3)

Katson tätä koko perheen tieteisohjelmaa vain ja ainoastaan edellä mainitsemani Henkka Hyppösen takia, vaikka yllätyksekseni myös Kalle Lamberg on ollut ihan viihdyttävä.

Mitä sinä katsot televisiosta vai katsotko mitään?

4 thoughts on “Mitä katson televisiosta?

Add yours

  1. Meillä katsotaan myös Haluatko miljonääriksi, TTK ja TIS, vaikka tuota viimeistä saan kyllä katsoa yksin:D On kyllä niin koukuttava ohjelma, jotenkin vähän sellasta tahatonta komiikkaa siinä. Mutta hauska postaus kyllä!

  2. Miika Nousiainen oli kyllä mainio Hyvissä ja huonoissa uutisissa – ja Nousiaisen kirjatkin on mainioita 🙂 Mä en oikeastaan seuraa telkkarista mitään, mutta HBO:lta seuraan Girlsiä ja Game of Thronesia.

    1. Miika Nousiainen on minun kaikkien aikojen suosikkipanelisti kyllä. Hauskinta on aina kun hän itse hihittelee omille vitseilleen 😀

      Hävettää myöntää, mutta Game of Thronesia en ole koskaan katsonut, vaikka varmasti pitäisi. Ehkä laitankin sen to do -listalleni!

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: