Kenellä on nykyään varaa Wanhojentansseihin?

Sisarellani oli edellisviikolla yksi (lukio)elämän kohokohdista eli Wanhojen tanssit. Seuraillessani sivusta hänen valmistautumistaan tuohon suureen päivään puvunmetsästyksineen ja harjoituskampauksineen, aloin muistella omaa yli vuosikymmenen takaista ”päivääni prinsessana”.

En osaa sanoa, paljonko siskoni kohdalla päivälle tuli kaikkineen hintaa, koska maksaja ei sitä ole minulle paljastanut. Veikkaisin jotain 500-700€ välillä. Olen kuitenkin saanut lehdestä lukea, että summa saattaa helposti kohota jopa nelinumeroiseksi kun yleisenä villityksenä tuota yhtä päivää varten on lisäksi suihkurusketus, rakennekynnet, ripsienpidennykset, limusiiniajelut, valokuvaajan palkkaaminen, jatkot hotelli Kämpin sviitissä, kruununjalokivien hankkiminen ja kauneusleikkaukset.

Wanhojen tanssit on yleisesti ottaen siis aika iso kuluerä nykyvanhemmille maksettavaksi jos nuori ei ole valmis kustantamaan mitään itse. 

16808367_10158240061035704_492732106_n

Minäkin kyllä tanssin aikoinani, kuten postauksen laadukkaasta kuvamateriaalista voi havaita. Jorasimme ensin torstai-iltana Alppilan lukiossa vanhemmille, jonka jälkeen meillä oli illallinen Kulosaaren Casinolla. Seuraavana päivänä pyörähtelimme sitten vielä koululla sekä Helsingin jäähallissa. Minun pukuni koostui kahdesta osasta: korsettimaisen ruskean yläosan ostin Vilasta ja alaosa teetettiin tutulla ompelijalla silkistä, jonka isäpuoleni oli tuonut Thaimaasta. Puvulle tuli kokonaisuudessaan hintaa noin 100€. Kengät hankimme muistaakseni Prismasta parilla kympillä. Meikin tein itse ja kampauksesta huolehti ystäväni ihan veloituksetta. Jatkot maksoivat noin 50€.

Kaiken kaikkiaan siis minun Suuri Hetkeni kustansi jatkoineen päivineen alle 200€. Olen käyttänyt pukua myöhemminkin kun olin veljeni ystävän avecina RUK:n tanssiaississa 2007 (kuvassa alla). Kolttu on edelleen minulla tallessa ja testaan säännöllisin väliajoin, mahtuuko se vielä päälle. Aion nimittäin käyttää sitä vielä joskus sitten kun saan kutsun Linnanjuhliin.

217079_5222932604_1108_n

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: