Mistä tunnet sä ystävän?

Ensinnäkin haluan toivottaa kaikille lukijoilleni, ystäville ja vihamiehille ihastuttavaa sekä hattarantäyteistä yksisarvis-ystävänpäivää. En suoraan sanottuna ymmärrä, miksi tästäkin on tehty vaaleanpunainen kaupallinen lässytysjuhla. Aloin kuitenkin tämän koko vuoden inhokkipäiväni kunniaksi pohtimaan ystävyyttä sekä omia kavereitani, jotka ovat tällä kertaa päässeet myös mukaan postauksen kuvitukseen. (Pahoittelut siitä.)

Olen huomannut, että hyvänpäiväntuttuja, olalletaputtelijoita ja ryyppykavereita riitää, mutta sitten kun jäät pois siitä maailmasta, he kaikkoavat kuin pieru saharaan. Usko pois, sinun on parempi olla ilman heitä. He eivät ole oikeita ystäviäsi.

Minulla on aina ollut aika paljon frendejä, mutta on melko harvoja, jotka jaksavat minua vuodesta toiseen päästän ihan lähelle. Nämä ihmiset ovat tunteneet minut toista vuosikymmentä, eläneet kanssani nuoruuden vaiheet, kipuilun sekä jakaneet ilot, sydänsurut ja darrapitsat.

yo-2007
Iloiset ylioppilaat 2007

Olen myös siitä onnellisessa asemassa, että minulle on jäänyt jokaisesta työpaikasta haaviin kollegoita, joiden kanssa olen edelleen paljon tekemisissä ja joita voin ilolla kutsua ystävikseni. Minulla on siis tavallaan useampikin kaveripiiri. Mielestäni se on aivan valtava rikkaus. Mitä ystävyyssuhteisiin tulee yleisellä tasolla, on luonnollista, että eri elämänvaiheissa ne muotoutuvat uudella tavalla: jotkin laimenevat, toiset voimistuvat tai muuttavat muotoaan ja osa jää kokonaan pois. Se on elämää.

Jotkin ystävyyssuhteet jatkuvat siitäkin huolimatta, että välissä olisi kilometrejä tai ei oltaisi kovin usein tekemisissä. Toiset puolestaan eivät koskaan todellisia ystäviä olleetkaan. Olen pannut merkille, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämpää minulle on tunnistaa tällaiset myrkylliset ihmiset ja pyrkiä eroon heidän ”ystävyydestään”. Jos joku on kaverisi vain pinnallisella tasolla ja jatkuvasti yrittää hyötyä sinusta, ottaa enemmän kuin antaa tai puhuu selän takana pahaa, päästä rohkeasti irti.

Millainen sitten on minun mielestäni hyvä ystävä? No, ainakin hän…

  • on luotettava, eikä kerro salaisuuksia eteenpäin
  • tulee tarvittaessa viinipänikän kanssa kylään
  • osaa tarvittaessa myös ottaa sen viinipänikän pois
  • tukee elämän mullistuksissa ja myrskyissä
  • kuuntelee ja neuvoo lempeästi, jos siihen on aihetta
  • on tasavertainen
  • nauraa kanssasi
  • itkee kanssasi
  • ei tuomitse, vaikka paheksuisikin

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: