Tätä et tiennyt minusta

Tänään ajattelin raottaa hieman mystisyyden verhoa ja kertoa itsestäni asioita, joita kovin monikaan ei minusta tiedä. Näiden myötä ehkä ymmärrätte paremmin sielunmaisemaani tai sitten pidätte minua entistäkin kahjompana.

Tässäpä siis kymmenen satunnaista faktaa, olkaa hyvä.

 1. Olen neuroottinen sängynpetaaja. Kerran lukiossa nukuin pommiin ja peti jäi niille sijoilleen. Asia vainosi minua koko päivän, enkä pystynyt keskittymään mihinkään. Edelleen minua vaivaa toisinaan ajatus siitä, jos avopuolisoni on yksin kotona ja tiedän, ettei hän kuitenkaan ole pedannut sänkyä. Voi sitä häpeää, mikäli joku vaikka kävelisi ikkunan ohi tai tulisi kylään ja näkisi sotkuisen, petaamattoman vuoteen!
 2. Rakastan muumeja. En voi sille mitään. Se on kai sukuvika. Kerään Muumi -mukeja, minulla on kaikki ne DVD:t, kirjoja sekä kaikenlaista muuta oheistilpehööriä. Siksi päätin kuvittaa tämän postauksenkin muutamilla asunnostamme löytyvillä Muumi -jutuilla.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Muumi -mukit
 3. Olen syntynyt kaksi ja puoli kuukautta etuajassa. Painoin syntyessäni noin 1300g ja olin pieni rääpäle. Jos olisin syntynyt ajallaan, olisin syntynyt eri vuonna. En siis todennäköisesti olisi koskaan ystävystynyt parhaiden ystävieni kanssa, koska olisimme olleet eri luokka-asteilla. Olen myös syntynyt veljeni kanssa samana päivänä, joskin kolme vuotta myöhemmin kuin hän.
 4. Minulla oli lapsena eri sukunimi. Kun vanhempani erosivat, vaihdoimme äidin tyttönimeen, mutta elämäni ensimmäiset vuodet olin ”Kärkkäinen”. Tämä tuntuu hassulta, koska sukunimeni on vahva osa identiteettiäni. Olen saanut lempinimeni ”Kepa” sen mukaan.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Muumi -saunatyynyt
 5. Kuuntelen pelkästään suomipopia ja laulan sen tahtiin autossa. Joskus teininä kuuntelin NRJ -radiokanavaa ja ulkolaista musiikkia, mutta olen aina pitänyt enemmän kotimaisesta tuotannosta. Laulan usein autoa ajaessani sen tahtiin ja toisinaan myös hoilaan ollessani yksin kotona.
 6. Työurani kohokohta on oikeasti TET -jakso Nurmijärven Uutisissa. Tämä on vähän surullista kun ajattelee, kuinka siistejä työjuttuja olen saanut tehdä tässä vuosien varrella. Silti muistelen noin 13 vuotta sitten Nurmijärven paikallislehdessä viettämäni kaksiviikkoista erityisellä lämmöllä.
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Muumi -magneetti

   

   

 7. Olen hakenut lukemaan teologiaa ja uskontotiedettä. Vaikka sitä on ehkä vähän vaikeaa uskoa, olen vanha seurakuntanuori ja kirjoitin uskonnosta ylioppilaskirjoituksissa kaksi pistettä vaille täydet pisteet. Minua on aina kiinnostanut ihmisten uskonnollisuus ja se, miten moinen ilmenee eri uskontokunnissa tai kulttuureissa. Tämän vuoksi hain lukion jälkeen Turkuun lukemaan uskontotieteitäkin ja muutamaa vuotta myöhemmin puolitosissani teologiseen. On sanomattakin selvää, että en niin vähäisellä lukemisella päässyt kumpaankaan sisään, mutta aihepiiri kiinnostaa edelleen.
 8. Vaikka olen aika huono keittiössä, minulla oli kotitalous kymppi. Luulen tämän johtuneen siitä, että kävin tiskaamassa muidenkin tiskit…
  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Muumi -leipälaatikko ja keittokirja


 9. Olin ala-asteella kolme vuotta musiikkiluokalla ja luin ranskaa. En osaa soittaa, enkä laulaa. Ranskaksi kykenen juuri ja juuri esittelemään itseni.
 10. Harrastin nuorempana näyttelemistä. Olin kouluaikaan joka ikisessä esityksessä mukana ja aikuisiälläkin yhden prokkiksen verran harrastelijateatterissa (kuvassa alla).

  paloteatteri-helsinki
  Palo -teatterin näytelmä Helsinki 2010

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: