Kolme leffavinkkiä tammikuulle

Äitiysloman alettua olen pyrkinyt, voinnista riippuen, olemaan mahdollisimman sosiaalinen ja tekemään asioita, joihin en uuden perheenjäsenen tultua kykene. Tämän vuoksi olen käynyt viime viikkoina tavallistakin enemmän katsomassa eläviä kuvia.

Varmasti joku nyt miettii, että onhan niitä sellaisia ”Baby bio” -näytöksiä, jonne voi pienokaisen kanssa mennä päivisin. Ne ovat varmasti hirvittävän mukavia monelle mammalomalaiselle ja on kiva, että sellaisia on olemassa. Minä itse haluan kuitenkin pitää elokuvateatterissa käynnin asiana, johon ei kuulu vauvan ruokailu, vaipanvaihto tai rääkynä. Sitä paitsi huomioitteni mukaan tällaisissa näytöksissä esitetään usein romanttisia komedioita. Ne eivät ole minun elokuvamieltymysteni kärkipäässä, vaikka toki toisinaan sangen viihdyttäviä ovatkin.

Tammikuussa moni muukin viettää tipatonta ja terveellistä elämää, joten mikäpä olisikaan sen parempi ajanviete kuin leffassa käynti. Niinpä ajattelinkin jakaa nyt kolme tärppiä, joista jokaista voin lämpimästi suositella.

  1. ROQUE ONE -A STAR WARS STORYStar Warsien katsominen kuuluu yleissivistykseen. Vaikka tämä uusin tulokas, ”Roque One” onkin vain sivutarina, ei sitä tule väheksyä. Lyhykäisyydessään elokuva kertoo kapinallisten joukosta, joiden päämääränä on pölliä kuolemantähden piirustukset, sillä aseen suunnitellut insinööri on kätkenyt siihen heikkouden. Elokuva on virkistävä lisä Tähtien sotien joukkoon. Se nimittäin alkaa jostain ja loppuu johonkin, eikä ole osa minkäänlaista jatkumoa, vaikka sivuaakin merkittävällä tavalla alkuperäistä saagaa.
  2. LA LA LANDTämä musikaali voitti seitsemän kultaista maapalloa eli kaikki kategoriat, joissa oli ehdolla. Jo pelkästään siksi La La Land on katsomisen arvoinen pätkä. Itse tykkäsin elokuvasta kovasti, koska pidän musikaaleista, se oli mukaansatempaava, osasi yllättää, miespääosassa on Ryan Gosling. La La Land on elokuva unelmista ja tietenkin myös rakkaustarina.
  3. PASSENGERSPassengers puolestaan kertoo avaruussukkulasta, joka kiitää maapallolta toiselle planeetalle kyydissään tuhansia horroksessa olevia ihmisiä, joiden on tarkoitus asuttaa uusi siirtokunta. Kuitenkin Jim (Chis Pratt) herää 90 vuotta liian aikaisin sukkulassa, samoin Aurora (Jennifer Lawrence). Sitten heille sattuu ja tapahtuu kaikenlaista toisten uinuessa kaikessa rauhassa. Harvoin sanon näin, mutta tämä elokuva olisi voinut olla pidempi. Jotenkin elokuvalla kesti ikään kuin päästä vauhtiin. Olisin myös toivonut henkilöhahmoilta syvyyttä. Kuitenkin Passengers oli ihan kelpo viihdettä ja sopii mielestäni aika hyvin treffileffaksi.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: