Minun silmieni tähden

*Yhteistyössä Instrumentarium ja Smartson

Mikäli joku ei tiennyt, olen puolisokea. Ilman apuvoimia en näe juuri nenääni pidemmälle. Muistan, kun ensimmäistä kertaa sain silmälasit päähäni ja ihmettelin, miten puiden lehdet eivät olleetkaan vain vihreää massaa.

Muistan myös ensimmäiset piilolinssikokeiluni. Lukiolaisten liiton kalenterin välissä oli tarjouskuponki (!!) värillisiin kuukausipiilareihin. Käytinkin vuosikaudet lähinnä näitä huijarilinssejä, kunnes eräs miespoloinen kertoi minulle ihastuneensa upeisiin ruskeisiin nappisilmiini ensikohtaamisella. Tunsin olevani pahemman luokan vedättäjä, enkä koskaan unohda hänen pettynyttä ilmettään paljastaessani olevani oikeasti sinisilmäinen.

ruskeat-nappisilmat
Minä ja ystäväni nappisilmieni kanssa syntymäpäiväjuhlissa vuonna 2010

Sen koommin olen käyttänyt värillisiä piilolinssejä ainoastaan yhden kerran naamiaisissa.

Kuten sanoin, olen käyttänyt piilareita lukioikäisestä saakka eli hieman yli kymmenen vuotta. On tullut kokeiltua eri merkkejä ja optikkoja tässä vuosien varrella. Kun sain kuulla päässeeni iWear Harmony – testiryhmään yhteistyössä Instrumentariumin ja Smartsonin kanssa, olin innoissani. Nimittäin edellisestä näöntarkastuksesta on jo vuoden päivät ja luonnollisesti silmät(kin) on hyvä tarkastuttaa säännöllisin väliajoin.

instrumentarium-yhteistyo
Klassinen näöntarkastusselfie

Niinpä hieman ennen joulua buukkasin näppärän nettiajanvarauksen kautta itselleni näöntarkastuksen ja suuntasin Töölöntorin Instrumentariumiin. Vain vuodessa näköni oli huonontunut merkittävästi ja minulle oli yhtäkkiä ilmaantunut myös hajataittoa. Surkuttelin asiaa, koska vuosi sitten ostamani lasit olivat melko arvokkaat. Asiantunteva optikko rauhoitteli mieltäni ja tiesi kertoa, että näön huonontuminen saattaa johtua myös raskaudesta. Hän suositteli minua käyttämään nyt enemmän uuden reseptin mukaisia piilolinssejä kuin silmälaseja ja odottelemaan kunnes hormonitoiminta tasaantuu. Hän kehotti käymään sittemmin uudestaan näöntarkastuksessa, jossa arvioidaan silmälasien kohtalo.

Mitä näihin testaamiini piilolinsseihin tulee, huomasin niitä kokeillessani selkeän eron aiemmin käyttämääni (edullisempaan) merkkiin. Käytän nykyään kertakäyttöisiä linssejä kuukausilinssien sijaan. Silmäni kuivuvat helposti, mutta vaikka nukuin spontaanit päivänokoset iWear Harmonyn kanssa, eivät silmäni olleet moksiskaan.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: