Mitä laittaa isyyspakkaukseen?

Täällä Suomessa me tulevat vanhemmat olemme siitä etuoikeutettuja, että saamme Kelalta äitiyspakkauksen. En tee aiheesta omaa postausta, sillä sisältö oli vielä vuoden 2016 pakkauksen mukainen ja siitä löytyy Internetin ihmeellisestä maailmasta esittelyjä pilvin pimein. Sen sijaan halusin kertoa teille ”isyyspakkauksesta”, jonka kokosin avomiehelleni joululahjaksi.

Isyyspakkausvinkit

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Yllä olevassa kuvassa on Pentikin ISÄ -muki. Sain vastaavan ”ÄITI” -tekstillä siskoltani syntymäpäivälahjaksi. Niinpä ajattelin, että olisi mukavaa, jos molemmilla vanhemmilla olisi omansa.
 • Alla vasemmalla lukemista ja viihdettä. Keräilemme Disney -klassikoita ja ”Leijonakuningas” oli tähän kokoelmaan luonteva valinta. Tuleva isä on Aku Ankan ystävä, joten luonnollisesti hänelle piti yksi sellainen taskukirja hankkia. Sen lisäksi ostin Miika Nousiaisen uutuuden ”Juurihoito” ja kaikkien isyyspakkausten klassikkoteoksen ”Vauva -omistajan opas: Käyttöohjeet, vianmääritys ja ensimmäisen vuoden huolto”, jossa kerrotaan jokaiselle (oman elämänsä) insinöörille sopivalla kielellä uuden perheenjäsenen hoidosta.
 • Oikealla alhaalla puolestaan Fingerpori -seinäkalenteri ja lämpösukat. Kalenterin hankin, jotta voimme synkronoida menomme ja sukat, koska ne vain kuuluvat jokaiseen pukinkonttiin. Tämän aiheen valitsin siksi, koska Fingerpori -tyylinen huumori naurattaa meitä molempia kovasti.
 • Puman college -housut (alla vasemmalla) ostin, koska edellisissä oli takapuolessa niin valtavan kokoinen reikä, ettei niillä kehdannut mennä edes lähikauppaan.
 • Reinot puolestaan kuuluu jokaisella isällä olla ja oikeastaan hankin nämä pelkästään siksi, jotta joku antaisi minulle vastalahjaksi Ainot.
 • Näiden lisäksi tuleva isukki sai konjakkia, korvatulppia ja särkylääkkeitä.

Syntyvälle vauvalle

 • Ostin vauvalle muutamia vaatteita. Olemme omituisia ja pidämme supersankareista sekä pingviineistä, joten ne näkyvät valinnoissa. En ole vaaleanpunaisten Hello Kitty -hörhelöiden ystävä ja mielestäni nämä sopivat sekä tytölle että pojalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Lisäksi hankin sekalaisia vauvantarvikkeita, kuten vaippoja, Ainun elefantti -unirievun, Muumi -tuttipullon ja kosteuspyyhkeitä.
 • Itkuhälytin lienee myös tarpeellinen, joten lisäsin sen myös mukaan pakkaukseen. Valitsin NUK -merkkisen hälyttimen siitä syystä, että se on ladattava. En nimittäin koskaan muista ostaa pattereita.

Lopuksi vielä viisi täsmävinkkiäni isyyspakkauksen kokoamiseen:

 1. Mieti, onko vielä jotain, jota vauva tarvitsee. Vaipat, kosteuspyyhkeet ynnä muut jokapäiväset tarvikkeet ovat hyviä isyyspakkauksen täytteitä. Sen lisäksi jos on vielä jotain isompaa hankkimatta (kuten meidän tapauksessamme tuo itkuhälytin) on se hyvä lisä joukkoon.
 2. Laita mukaan rentoutumista. Minun oli tarkoitus myös askarrella mukaan ”vapaudut vaipanvaihdosta” -tyylisiä kortteja, mutta sitten laiskuus iski (enkä halua antaa vapautuksia vaipanvaihdosta).
 3. Konjakki ei ole pakollinen, mutta huumoria pitää olla. Ajattelin, että pienet konjakkihömpsyt kuuluu kuitenkin varpajaisiin, joten sitä on hyvä olla kaapissa. Tässä isyyspakkauksessa huumorin virkaa näyttelivät erilaiset Fingerpori -aiheiset jutut.
 4. Miten pakkaat tuotteet? Itse pakkasin nämä valkoiseen koriin, jota ajattelin ajattelimme käyttää joko pyykkikorina tai lelujen säilytykseen.
 5. Tee pakkauksesta saajansa näköinen. Tämän isyyspakkauksen saanut insinööri -faija lukee paljon, tykkää sarjakuvista, juo kahvia ja katsoo televisiosta pingviinidokkareita sekä piirrettyjä yhdessä allekirjoittaneen kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: