Joulun taikaa

Joulu on minulle rakas ja tärkeä aika vuodesta. Kirjoitinkin aiheesta hieman jo vuosi sitten.  Tänä vuonna aloitin valmistelut ajoissa ja koristelin muovikuusenkin (kuvassa alla) jo heti joulukuun ensimmäisenä päivänä. Suuri tavoitteeni tälle vuoden viimeiselle kuukaudelle oli syödä riisipuuroa niin paljon ja usein, että kyllästyn siihen. Moista ei ole vielä tapahtunut, mutta odotan tämän suhteen luottavaisin mielin huomista aattoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulunaika tänä vuonna poikkeaa muutamasta edeltävästä siten, että minun ei tarvitse suhata pyhinä ympäri maailmaa töiden merkeissä. Saan kerrankin viettää kunnon joululoman (joka kääntyykin sitten näppärästi äitiyslomaksi, mutta se on toinen tarina se). Olemme aaton täällä Helsingissä ja sitten suuntaan valtion rautateitä pitkin sukuni riesaksi Savoon. En ole moneen vuoteen päässyt kunnolla kaikessa rauhassa viettämään joulua sukulaisteni kanssa. Se on todella sääli. Aion kuitenkin pitää huolen, että jatkossa olemme tasapuolisesti juhlapyhiä sekä oman sukuni että avopuolisoni suvun seurassa, koska se on mielestäni tärkeää ja reilua.

Minulla on lapsuuden jouluista vain hyviä muistoja. On mielestäni ihanaa päästä tulevaisuudessa välittämään ja luomaan ihka omia jouluperinteitä jälkikasvulle.

Tässäpä kaikkien ”riemuksi” muutama satunnainen jouluinen fakta allekirjoittaneeseen liittyen:

 • Joulukirkossa käyminen on minulle rakas perinne.
 • Mielestäni parhaat jouluelokuvat ovat:
  1. Joulupukki ja noitarumpu
  2. Yksin kotona
  3. Love actually
 • Suosikkijoululaulujani ovat kaikki ne, jotka muiden mielestä ovat masentavia ja melankolisia, kuten ”Tonttu”, ”Varpunen jouluaamuna” ja ”Sylvian joululaulu”.
 • Mielestäni on kamalan kurjaa, että täällä Helsingissä ei taaskaan ole valkoista joulua.
 • Ystäväni jakaa alla olevan videonpätkän minulle Facebookissa joka jouluaatto ja se jaksaa naurattaa yhtä paljon vuodesta toiseen:
 • Rakastan lahjojen suunnittelua, hankkimista, paketoimista ja sitä, millaisen reaktion ne saavat aikaan saajassaan.
 • Jouluun kuuluu mielestäni ainakin sauna, puuro manteleineen, kinkku, villasukat, Lumiukko ja konvehdit. (Joulupukki, lautapelit ja yhteislaulut ovat plussaa.)
 • Elämäni hirvein joulu oli ollessani matkaoppaana Egyptissä. Minulla oli niin kamala koti-ikävä, että aloin pillittämään kirahvipuvussa ruotsalaisten joululaulujen tahtiin tanssiessani.
 • Vietin yhden joulun lentoasemalla töiden merkeissä eräässä kahvilassa ja päätimme kollegan kanssa toivottaa kaikille asiakkaille ostotapahtuman päätteeksi ”joulun taikaa”. Se oli mielestämme hupaisaa.
 • Gran Canarialla meillä oli hurjan hauska jouluaatto oppaiden kesken: Järjestimme lahjapelin, hankimme perinteisiä suomalaisia jouluruokia ja joimme kamalasti glögiä. Paikalla oli myös pastori lukemassa jouluevankeliumin savoksi sekä pervo pukki, jolle ei tonttutyttöjen piparit kelvanneetkaan.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ihanaa joulua kaikille lukijoille!

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: