Miksi syksy on paras vuodenaika?

Jostain syystä monet ihmiset inhoavat syksyä. On kamalan surullista ja ahdistavaa kun kesä loppuu, valo katoaa ja noin 10 kuukautta kestävä viima sekä kylmyys iskevät taas vasten kasvoja. Vettä sataa vaakatasossa monta kuukautta putkeen ja iloiset ihmiset katoavat terasseilta kotikoloihinsa.

Minusta se on ihanaa. Senpä vuoksi päätin listata kuusi hyvää syytä, miksi syksy on suosikkivuodenaikani.

  1. Syksyisin ainakin allekirjoittaneelle iskee valtava sisustusvimma, jokavuotinen pesänrakennusvietti. On vain niin ihanaa olla kotona. On kynttilöitä, vilttejä ja uusia huonekaluja (jotka olen tilannut vahingosta viisastuneena netistä). Televisiosta tulee Vain elämää perjantai-iltaisin ja sen vuoksi kotiin jääminen on täysin sosiaalisesti hyväksyttävää.
  2. Pukeutumisen kannalta syksy on mieletöntä aikaa. Täytyy tunnustaa, että en ole kummoinen kesäpukeutuja, koska verhoan albiinosääreni mieluummin tummiin ja paksuihin sukkahousuihin kuin paljastan ne kaiken kansan nähtäväksi. Lisäksi on ihania neuleita, trenssitakkeja ja nilkkureita, kumisaappaita ja huopahattuja.10735848_10152817107897658_2066076965_n
  3. Joidenkin mielestä on kamalaa, kun kesä loppuu eikä ulkona tarkene enää istua yötä myöten shortseissa rantakalliolla juomassa viiniä. Minusta syyssää on miellyttävää. En minäkään välttämättä nauti ulkoilusta sadesäällä, mutta silloin on ihanaa istua kohdan yksi mukaisesti kotona. Ja jos aurinko sattuu paistamaan, on syksy mielestäni kaikkein kaunein vuodenaika.
  4. Vaikka lomailu on mukavaa, pyrin elämässäni siihen, että arkikin olisi edes jollain tasolla siedettävää, koska se on kuitenkin ihmisen normaalitila. Olen onnistunut tässä mielestäni melko hyvin ja itse asiassa nautin siitä, että aina syksyisin arki asettuu uomiinsa.
  5. Parasta syksyssä on kuitenkin se, että joulu lähestyy vääjäämättä. Tänä vuonna olen jo syyskuussa aloittanut joululahjalistojen tekemisen ja lahjojen suunnittelun, ettei vain jää viime tippaan.
  6. Syksyisin on myös paljon mainitsemisen arvoisia tapahtumia, nimittäin Halloween ja viinimessut. Myös elokuvien saralla syksy on yleensä mitä parhainta aikaa, ja tänäkin syksynä ensi-iltansa saa muun muassa Dan Brownin menestyskirjaan perustuva Inferno.

10726313_10152817107917658_1075072363_n

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: