Tätäkö on aikuisuus?

Kirjoitin tammikuussa 15 kohdan listan asioista, joista voit tunnistaa olevasi ikääntynyt. Nyt haluaisin jatkaa aiheesta hieman lisää ja listata omia huomioitani aikuisuudesta. Olen nimittäin viime aikoina taas huomannut muistuttavani päivä päivältä enemmän äitiäni ja epäilen sen olevan yksi merkki siitä, että villi nuoruus on nyt jäänyt taa.

  1. Keräät S-bonuksia tai Plussapisteitä ja keskität ostoksesi sen mukaan. Tähän kuuluu myös majoitus- ja jopa ravintolavalinnat.
  2. Tuohdut jos huomaat, että yllä mainitut bonukset eivät olleet kirjautuneet sadan euron ostoksistasi Prismassa. Vieläkin ärsyttää ja harkitsen tekeväni valituksen.
  3. Turhaudut vieraassa ruokakaupassa, koska tavarat ovat väärissä paikoissa. Jäi jugurtit ostamatta kun ei niitä kerran löytynyt…
  4. Sinulla on säästötili, jonne oikeasti laitat rahaa. Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla, eikö?
  5. Muistelet ystäviesi kanssa vanhoja huolettomia aikoja ja nauratte sille, miten olettekaan pukeutuneet silloin. Postauksen bilekuvat etkoiluista ovat vähintään 10 vuotta vanhoja. Saimme viime viikonlopun rapujuhlissa niistä oikein paljon viihdettä. 

  6. Elämästä on kadonnut lähes kaikki spontaanius ja koet sen olevan hyvä asia. Olen oivaltanut, että ollakseni onnellinen, en tarvitsekaan seikkailuja. Minulle riittää aivan arkiset asiat.
  7. Suunnittelet tulevaisuutta enemmän kuin ennen. Joskus oli hirveän hauskaa elää päivä kerrallaan, mutta enää se ei jotenkin toimi.
  8. Sinulla on ura ja tutkinto tai ainakin tähtäät niihin. Tosin aivan kaikki eivät ole urakeskeisiä. On olemassa myös aikuisia, jotka eivät käy töissä, eivätkä ole käyneet mitään kouluja. Osa heistä on kotiäitejä tai -isiä. Loppuja kutsutaan elämäntapapummeiksi.
  9. Mielestäsi on tärkeää olla vakuutettu. Et voisi kuvitellakaan lähteväsi reissuun ilman matkavakuutusta tai asuvasi ilman kotivakuutusta. Mietit säännöllisesti vakuutusasioita ja toisinaan myös niiden kilpailuttamista.
  10. Sinulla on omistusasunto lainoineen tai se on ainakin suunnitelmissa. Muutenkin kaikenlaiset pankkilainat näyttäisivät liittyvän hyvin vahvasti aikuisuuteen.

 

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: