Mikä on parasta lentoemännän työssä?

Ihmisillä tuntuu olevan valtavan paljon ennakkokäsityksiä lentoemännän ammatista. Usein minulta kysytään, mikä on työssäni parasta ja siksi tahdoinkin nyt tehdä aiheesta ihan oman postauksen.

Työskentelen eräässä charter -lentoyhtiössä. Käytännössä tämä tarkoittaa lomalentoja. Alla esitetyt mielipiteet ovat vain omia subjektiivisia aivopierujani, eivätkä edusta matkustamohenkilökunnan virallista kantaa.

Koska olen ollut aiemmin matkaoppaana, pakettimatkalaiset ovat minulle tuttua asiakaskuntaa ja itse asiassa pidän heidän parissaan työskentelystä. Kun ihmiset ovat lähdössä lomalle, he ovat pääsääntöisesti leppoisalla tuulella verrattuna vaikkapa moniin kiireisiin bisnesmatkustajiin. Lomalle lähtiessä lento on osa elämystä, eikä aina pelkästään siirtyminen paikasta toiseen. Siksi on minulle tärkeää, että yritän tehdä matkasta mahdollisimman mukavan.

IMG_1420

Kaikessa asiakaspalvelutyössä joutuu toisinaan kohtaamaan konflikteja, eikä kaikki aina suju niin kuin on suunniteltu. Saan kuitenkin sairasta mielihyvää siitä, kun onnistun toiminnallani kääntämään kiukkuisen matkustajan loman iloisempaan suuntaan, koska usein se on kuitenkin pelastettavissa melko pienillä asioilla.

Lentoemännän työssä on olemassa aina suuri vastuu turvallisuudesta. Matkustamohenkilökunta ajatteleekin kaikessa tekemisessään ennen kaikkea turvallisuutta, vaikka toisinaan matkustajien näkökulmasta saattaa vaikuttaa oudolta, että lentoemäntä ei anna heidän vauvansa nukkua lattialla (vaikka hänet juuri saatiin unten maille tuntien taistelun jälkeen).

Itse työskentelyssä on parasta se, kun asiakas lähtee koneesta iloisella mielellä ja kiittää mukavasta matkaseurasta. Kerran satuin samojen matkustajien sekä meno- että paluulennolle ja kotimatkan alkaessa heidän noustessaan koneeseen, he huudahtivat kaukaa: ”Ihanaa, se sama lentoemo on täällä taas!” Siitä tuli hyvä mieli minullekin. Mieltäni lämmittää myös aina kun saan joltain pieneltä matkustajalta piirustuksen tai ”oot ihan paras lentotäti” -kommentin.

Tietenkin pidän myös työkavereista ja ainakin meidän yhtiössä on kivoja tyyppejä, joita on aina ilo nähdä kun tulee lentoasemalle. Tykkään siitä, että puhalletaan yhteen hiileen ja vitsaillaan takakeittiössä yön pikkutunteina kahvikupin äärellä. On myös ihan huippua kun joku on jättänyt miehistöhuoneelle hyvän kirjan kiertoon juuri silloin kun itse unohdit ottaa lukemista mukaan.

 

Lentokoneen ulkopuolella matkustamohenkilökunnan ammattiin kuuluu lepääminen milloin missäkin. Talvikaudella se voi tarkoittaa neljää yötä Meksikossa, kesällä saatan viettää koko työviikkoni vaikkapa Oslossa lentäen sieltä käsin ympäri Euroopan lomakohteita. Hotellihuoneet tulevat siis tutuksi. Itse nautin tästä kovasti. Rakastan hotelleja. Minusta on ihanaa laittaa pimennysverhot kiinni ja sukeltaa pitkän lennon jälkeen puhtaisiin valkoisiin lakanoihin. Hotelleissa on huonepalvelu ja mielettömät aamiaisbuffetit. On kuntosali ja usein myös uima-allas. Sitä paitsi kun on ollut poissa kotoa viisi päivää, on suorastaan autuasta palata kotiin.

Yhteenvetona siis todettakoon, että parasta lentoemännän työssä on ehdottomasti hotellitohvelit.

PS. Airprolla on nyt rekrytointi käynnissä ensi talveksi, joten jos sinäkin olet aina haaveillut sumpin kaatamisesta yläilmoissa, laitahan hakemusta vetämään tästä linkistä.

Mikäli haluatte seurata reissaamistani ja huonoa huumoria reaaliajassa, olen myös nykyään snapchatissa: riinakein

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: