Mistä löydät itsellesi lentoemännän?

Olen huomannut, että ihmisillä on paljon ammatteihin liittyviä fetissejä. Olenkin hieman sivunnut aiemmin tätä aihetta täällä ja täällä. Koska työskentelen lentokoneessa, ajattelin nyt paljastaa, mistä voit bongata matkustamohenkilökunnan jäseniä.

Uskokaa tai älkää, lentotyö on hirvittävän epäsäännöllistä ja vapaaviikonloput verrattain harvassa. Senpä vuoksi käymme viikolla ulkona. Nyt kun on tässä ollut talvi- ja kesäkauden välissä vähän enemmän vapaa-aikaa kuin yleensä, ainakin meidät charter –emännät on voinut bongata vähän useammin yöelämästä. Nimittäin sitten kun työt taas alkavat, ei valitettavasti ole aikaa istua terasseilla kun pitää lykkiä yläilmoissa menemään pitkin Eurooppaa.

Mistä sitten voit löytää lentoemännän tai stuertin Helsingin yössä?

 1. Erottaja Bar&Night –tämä on varma paikka bongaukseen, koska jostain syystä kaikki tahtovat laulaa karaokea.
 2. Kaarle XII torstaisin –torstaikalle on lentohenkilökunnankin klassikko.
 3. Showroom/HSR/Mattolaituri/Teatteri –koska olemme nokka pystyssä korkokengissämme liihottavia hienohelmoja, täytyy meidän välillä pitää tätä stereotypiaa yllä.
 4. Sateenkaaribaarit –Hercules, DTM, Mann’street…
 5. Millionairs Club – jostain käsittämättömästä syystä tämä yökerho on myös lentoemäntien suosiossa.

Mikäli haluat olla kohtelias herrasmies ja tarjota lentoemännälle drinkin, ovat kokemukseni perusteella valkoviini sekä shampanja varmoja valintoja. Myös GT ja vodkasooda runsaalla limellä näyttäisivät olevan suosiossa.

Matkustamohenkilökuntaa voi toki baarien lisäksi etsiä esimerkiksi kuntosalilta, ruokakaupasta tai julkisista liikennevälineistä. Alueina kannattaa suosia kantakaupunkia: Töölö, Punavuori, Kallio ja Katajanokka ovat varmoja bongauspaikkoja. Älä kuitenkaan koskaan mene aamuyöllä Rautatientorilla lentokenttäbussia univormussa odottavalle lentoemännälle puhumaan -ainakaan jos olet päissäsi. Häntä ei kiinnosta. Myöskään lentokoneessa ei umpikännissä kannata alkaa pokailemaan tai varsinkaan heittää kymppikerho –kommentteja. Tahdon myös alleviivata, että toisin kuin luullaan, lentoemännät eivät kaikki ole sinkkuja. (Perheelliset lentoemännät löydät varmimmin Vantaalta tai sen välittömästä läheisyydestä.)

Alla oleva kuvasarja havainnollistaa lentoemännän ulkoista olemusta vapaa-aikana, töissä ja kaukolennon jälkeen.

 

Lopuksi haluan huomauttaa, että tämän(kin) kirjoituksen oli tarkoitus olla humoristinen, joten mikäli otit tästä itseesi, en ota siitä minkäänlaista vastuuta.

 

4 thoughts on “Mistä löydät itsellesi lentoemännän?

Add yours

 1. Luin sun postauksen matkaoppaan työstä ja tuli vaan mieleen, että mitä kieliä jouduit käyttämään kun olit siellä töissä? 🙂 Sanoit että sait hyvän kielitaidon ja ite haluaisin oppi puhumaan hyvää espanjaa niin onko se mahdollista matkaoppaan työssä? 😀

  1. Hei Ilona!

   Oppaana työskennellessä skandikielet (ruotsi,norja ja tanska) tuli tutuiksi ja tottakai aina paikallistakin oppi vähän, juuri espanjaa eniten (sen lisäksi turkki ja arabia). On tosi paljon itsestä kiinni,miten paljon kohteessa oppii kieltä ja haluaako käyttää vapaa-aikaansa kielen opiskeluun,mutta ainakin siinä firmassa,jossa minä työskentelin oppaana, oli mahdollisuus osallistua kielikursseille kohteessa. Tottakai kieltä on aina helpompi oppia sellaisessa ympäristössä,jossa sitä koko ajan kuulee ja pääsee myös käyttämään😊

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: