Kauneusihanteista

Olen halunnut kirjoittaa tästä asiasta jo pitkään, sillä olen hieman huolissani nykynuorisosta ja siitä, millaisia kauneusihanteita heille tuputetaan. Sosiaalinen media on tuonut uuden ulottuvuuden pinnallisuudelle. Haluan korostaa, että alla esitetyt mielipiteet eivät perustu tutkimuksiin, vaan ainoastaan omiin havaintoihini tuttavapiiristäni ja ympäröivästä maailmasta ylipäätään.

Näinä päivinä tuntuu olevan liikkeellä kolmenlaista ihannekroppaa: joko on oltava tyyppiä bikinifitness, korostetun hyvinvoiva vegaanijoogi tai sitten sellainen tekotukka, -tissit, -huulet, -kynnet ja -ripset – bimbo.

Olen sitä mieltä, että vallalla oleva ”hyvinvointitrendi” lisää syömishäiriöitä, etenkin ortodeksiaa. Tottakai, jos kiinnittää jo aikaisessa vaiheessa huomiota terveellisiin elämäntapoihin, on hyvin todennäköistä että ne seuraavat läpi elämän ja tämä on ilman muuta hieno asia. Kuitenkin kasvava nuori tarvitsee monipuolista ravintoa ja jos ruokavaliota rajoitetaan liikaa kasvuiässä, voi tuloksena olla ravintoaineiden puutostiloja.

Bikinifitness puolestaan on urheilulaji, jonka kääntöpuolesta puhutaan mielestäni liian vähän. Kisakaudella kun vedetään rasvat aivan minimiin, jää monella kuukautiset pois tai hormonitoiminta muuten vain häiriintyy. Fitnessvartalon ihannointi on mielestäni kyseenalaista, sillä lavalla nähty kireä kroppa ei ole kisaajien normaalitila. Älkööt nyt käsittäkö väärin, kuntosalitreenaaminen on erittäin hyvä harrastus ja suosittelen sitä, koska hyvä lihaskunto on tärkeää. Kuitenkaan ihan kaikkien ei tarvitse pyrkiä rasvattomaan fitnesskroppaan -ainakaan ennen kuin puberteetti-ikä on lakannut.

Sitten on vielä nämä kirurgin veitsen alla viihtyvät. Yhä nuoremmat neitoset ottavat silikonitissit, huulitäytäytteitä ynnä muita kommervenkkejä, koska he luulevat, että siltä kuuluu näyttää ollakseen kaunis tai haluttava. On surullista, että nykyään luonnollisuus ei ole trendikästä. Minulla ei sinäänsä ole mitään kauneusleikkauksia vastaan, olen itsekin monesti harkinnut ottavani vähän lisää volyymia rintavarustukseen. On kuitenkin eri asia tehdä kosmeettisia toimenpiteitä silloin kun on jo aikuinen kuin teini-iässä, jolloin kroppa vielä saattaa kehittyä muutenkin.

Teini-ikä on muutenkin vaikeaa ja hämmentävää aikaa. Mielestäni kasvuiässä nuorilla naisilla (ja miksei miehilläkin) pitäisi olla ympärillään ihmisiä, jotka kannustavat heitä olemaan kaunis omana itsenään sekä kulkemaan hyvinvoinnin saralla kultaista keskitietä.

Tällä kirjoituksella halusin lähinnä tuoda esiin, että olkaa mielummin Jennifer Lawrence tässä Kim Kardashianien maailmassa

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: