Pari suhteellisuusteoriaa

Olen joskus sanonut, että on olemassa kahdenlaisia naisia: huoria ja madonnia. Oikeasti elämä ei ole ihan niin mustavalkoista. Mitä parisuhteisiin tulee, kaavojen kirjo on valtava. Olen saanut seurata elämäni aikana aitiopaikalta hyvin erilaisten suhteiden nousua, tuhoa, vakiintumista ja niiden puutetta. Itse olen ollut avoliitossa, villinä sinkkuna, multideittailijana ja ihan kaikkea mitä siihen väliin mahtuu. Minulla on siis melko hyvä käsitys siitä, minkälaisia naistyyppejä rakkauden rintamalta löytyy ja päätinkin listata muutamia näin sateisen sunnuntain ratoksi.

Nirso: Tälle neitoselle ei kelpaa kukaan. Tai ei ainakaan kukaan vähempi kuin Ryan Gosling, mutta rikkaampi. Ottajia olisi, mutta kun kaikilla on vääränlaiset kengät, hiustyyli, ammatti, silmien väri tai muuten vaan jotenkin ärsyttävä ääni ja typerät jutut.

Sarjaseurustelija: Sarjaseurustelijalla on jo kiikarissa uusi ennen kuin tuleva ex edes tietää suhteen päättymisestä. Tämä ihmistyyppi ei kykene olemaan itsekseen hetkeäkään ja ahdistuu välittömästi jos täytyy mennä yksin esimerkiksi kauppaan.

Varattujen miesten magneetti: Hän tapaa unelmiensa miehen; mukava, fiksu, komea, mahtava sängyssä. Ainoa ongelma on, että mies on varattu –kerta toisensa jälkeen.

Miestennielijä: Tälle naiselle miehet ovat pelinappuloita tai pelkkiä sänkykavereita. Hän ei halua vakiintua, vaan nauttii täysin siemauksin deittailusta. Hän saattaa jopa pitää lukua sänkykumppaneistaan ja ylpeillä niiden määrällä.

Haaveilija: Haaveilija on sitä mieltä, että rakkaus iskee ensi silmäyksellä kaupan kassajonossa, metron liukuportaissa tai bussissa. Hän ei aktiivisesti etsi ketään, vaan luottaa siihen, että kohtalo johdattaa prinssi uljaan hänen luokseen. Haaveilija jää valitettavan usein yksin.

Näkymätön nainen: Toisinaan sinkkuna, välillä suhteessa. Näillä on kuitenkin suuri ero. Sinkkuna ollessaan soittelee jatkuvasti ja pyytää milloin kahville, milloin kuntosalille ja milloin baariin. Heti kun hän alkaa seurustella, hän katoaa kuin tuhka tuuleen ja antaa kuulua itsestään korkeintaan silloin kun tahtoo parittaa sinut poikaystävänsä rumalle kaverille.

Ikisinkku: On paljon helpompaa olla yksin koska niin on aina ollut. Ikisinkulle pahinta mitä voi tapahtua, olisi asua yhdessä jonkun miehen kanssa. Ne kun jättävät vessanpöntön kannen ylös, sotkevat, röyhtäilevät ja sitten niiden kanssa täytyy pelehtiäkin. Uuvuttavaa.

Lopuksi haluan vielä huomauttaa, että yllä mainitut ihmistyypit ovat karkeita yleistyksiä, eikä niiden esikuvana ole kukaan todellinen ihminen. Tahdon myös tuoda esille  viisaasti, että eihän kukaan voi oikeasti tietää, mitä toisten ihmisten parisuhteissa tapahtuu –ei aina edes kyseisessä parisuhteessa olijat.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: