Mistä on hyvät teemabileet tehty?

Minulla ja ystävilläni oli aikoinaan tapana järjestää vappuaattona naamiaiset, joissa oli jokin teema. Alla oleva kuva on vuodelta 2010, jolloin pukeuduimme eri musiikkityyleiksi.

27884_387902127604_4339872_n

 

Tänä vuonna olemme päättäneet elvyttää tuon perinteen. Koska meillä on 12-vuotiaan pojan leffamaku, ajattelimme järjestää supersankarijuhlat. Odotettavissa on, että kaikki panostavat pukeutumiseen, koska en tiedä mitään surullisempaa kuin tulla naamiaisiin pukeutuneena omaksi itsekseen tai säälittäviin pupunkorviin.

Niinpä olenkin ahkerasti selannut Pinterestiä. Ajattelin jakaa muutaman kuvan, jonka olen napannut inspiraatioksi niin asuihin kuin ruokapuoleenkin. Onnekseni ystäväpiirissäni on melko taitavia leipureita, joten oletettavasti nämä otokset jäävät kakkoseksi toteutukselle.

Mitä kuteisiin tulee, aioin alun perin olla hutsahtava Thor, mutta kostyymin toteutus olisi tullut aivan liian kalliiksi. Niinpä jouduin tyytymään kakkosvaihtoehtooni. Kuvista voi lukea rivien välistä, keneksi aion pukeutua. (Asuuni kuuluu myös miespuolinen henkilö.)

 

image3

Lopuksi vielä otsikossa lupaamani kolme vinkkiä siihen, mistä on onnistuneet teemabileet tehty:

  1. Teeman rajaus: Jos pidät vain naamiaiset ilman mitään sen tarkempaa teemaa, voit olla varma, että puolet porukasta ei panosta lainkaan ja toinen puoli tulee pukeutuneena poliisiksi/lentokapteeniksi/hoitsuksi/Marilyniksi koska ihmisillä ei ole mielikuvitusta. (Kuten alla olevasta kuvasta voitte huomata, olen itsekin sortunut moiseen.)
  2. Pukeutuminen: Kutsu vain sellaisia ihmisiä, joiden tiedät osaavan heittäytyä ja panostaa teeman mukaiseen asuun. Ala suunnitella omaa pukuasi jo hyvissä ajoin, jotta saat kaikki osaset paikoilleen. Aina ei tarvitse turvautua pilailupuotien valmiisiin rytkyihin, jotka maksavat usein lähemmäs sata euroa. Jos näkee vähän vaivaa, voi selvitä pikkurahalla ja olla silti yksi juhlien näyttävimmistä.
  3. Tarjoilu ja koristeet: Näihin kannattaa aina panostaa, koska hyvät tarjoilut takaavat onnistuneet bileet. Jotta kaikki ei jäisi yhden ihmisen kontolle, voi tehtäviä jakaa kaveriporukan kesken siten, että yksi tekee kakun, toinen boolin, kolmas pikkusuolaiset, neljäs koristeet ja minä vain istun ja juon shampanjaa.

    1934103_24124942604_7883_n
    Vappu 2007.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: