Pääsiäisen DIY: ruokapöydän ja tuolien maalaus

Minulla on massiivinen sisustusprojekti meneillään. Siitä voin kertoa tässä kevään mittaan vähän lisääkin, mutta nyt haluan paljastaa erään asian: Olen jo pitkään haaveillut pyöreästä keittiön pöydästä ja pinnatuoleista. Koska olen köyhä opiskelija arvostan kierrättämistä, olen kytännyt sopivia huonekaluja käytettynä netistä. Niinpä hihkuin riemusta kun vähän aikaa sitten löysin erinomaisen pöydän ja peräti neljä tuolia Tori.fi:stä kohtalaisen edulliseen hintaan. Ainoa ongelma oli se, että ne olivat koivunvärisiä ja taloudessamme on jo nyt aivan liian monta erilaista puupintaa. Näin ollen pöydästä tuoleineen piti saada valkoiset.

Ajattelin, että äkkiäkös sitä vähän sutii maalilla ja kas vain, unelmieni ruokailuryhmä on valmis. Sitä paitsi tällainen kalusteiden maalaus on paitsi palkitsevaa, myös terapeuttista. Tiesinhän minä, että huonekalut pitää ensin hioa, jos haluaa pysyvän ja tasaisen tuloksen. ”Pikkujuttu”, mietin. Niinpä päätin ryhtyä tuumasta toimeen näin pyhien aikaan. Kun kalusteet olisi pikaisesti hiottu, maalaisin ne vain nopeasti pohjamaalilla. Sitten roiskisin pari kerrosta valkoista maalia ja tadaa, keittiön uusi ilme olisi valmis omin pienin kätösin toteutettuna. Voisimme syödä pääsiäisillallista uutuuttaan hohtavan pöydän ääressä. Saisin kattauksesta mielettömän upeita kuvia Instagramiin.

Tähän väliin haluan huomauttaa, että joidenkin ihmisten mielestä olen luonteeltani hieman kärsimätön.

Suurimman työn oli poikaystäväni jo ehtinyt hiomaan koneella ja jäljellä oli vain pienet osat, kuten tuolien pinnat. Miten kauan siinä nyt voisi mennä? Kaikille tiedoksi, että se oli sarkastinen vitsi kun väitin tällaisten tee-se-itse -projektien olevan terapeuttisia. Kestin noin puolitoista tuntia ja sinä aikana en saanut edes yhtä helkkarin istuinta valmiiksi. Hiukset, naama sekä vaatteet täynnä puupölyä päätin, että emmehän me tarvitse uusia kalusteita.

Tämän vuoksi postauksessa ei ole seesteisiä kuvia ”keittiön muuttuneesta ilmeestä” tai minusta maalipensseli kädessä hymyillen valloittavasti. Joudutte siis tyytymään tähän:

InstagramCapture_e0263cb8-ede2-4068-aa1a-a2eb0843a185

Vinkki: Osta huonekalut sen värisinä kuin haluat niiden olevan.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: