Kuinka nujertaa flunssa?

Kuluneella viikolla minuun iski viheliäinen kevätlenssu, mutta en antanut sen lannistaa. Tai no, ehkä annoin vähän: Valitin ja itkin koko viikon kovaan ääneen tukkoista nenääni, kolottavia jäseniäni sekä ennen kaikkea sitä, että en kyennyt urheilemaan vaikka aloin juuri päästä hyvään lenkkeilysykliin. Lisäksi olin järkyttävän huonolla tuulella kaivaten sääliä ja empatiaa kaikilta ympärilläni.

Nyt kun alan olla vihdoin elävien kirjoissa, halusinkin jakaa kolme kovaa vinkkiä siihen, miten karkotat flunssan:

  1. Lepo: Tämän nyt pitäisi olla jo itsestään selvä asia. Uni paras lääke on, siitä nauttikaamme. Unohda pääsiäissiivous, tehtävät sekä velvollisuudet. Nuku kerrankin useammat päivänokoset, pitkät yöunet ja välissä vielä vähän. Siinä vaiheessa kun uneksit työnteosta, alat olla terve. Itse evakuoin lentokonetta toissayönä ja nyt olen elämäni kunnossa.
    IMG_0874
  2. Ruoka: Kun on kipeänä, murkina ei aina oikein maistu. Sen takia pitääkin syödä vain ja ainoastaan lempiruokia sekä runsaasti vitamiineja. Tämän vuoksi keittiössä on tällä viikolla valmistunut vohveleita, riisipuuroa, kaakaota, litratolkulla inkivääri-sitruunateetä, tortilloja sekä tietenkin maailman parasta lohikeittoa. Myös lääkekaapin sisältö ja vierasvarakeksit ovat huvenneet uhkaavasti.IMG_0899
  3. Viihde: Nyt on hyvä hetki viimeistään aloittaa ”Modern family” –sarjan seuraaminen, lukea kaikki joululahjaksi saamasi kirjat, joita et ole muka ehtinyt vielä avaamaankaan tai katsoa ”Taru sormusten herrasta” –trilogia putkeen, koska edelliskerrasta on jo useampi vuosi. Myös piirretyt toimii kipeänä ollessa aika hyvin. Voit myös nettishoppailla uusia huonekaluja ja/tai vaatteita.  Pääasia että et rasita itseäsi millään Candy Crushia vaativammalla aktiviteetilla.PS. Jos flunssani ei olisi vielä parantunut näillä konsteilla, olisin ehdottanut myös kurkun desinfioimista. Kuitenkin koska olen jo terve, juon muuten vain pääsiäisen kunniaksi muutaman lasillisen lammasviiniä ystävieni kanssa.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: