Leffassa: Onnenonkija

Kuten jo aiemmin mainitsin, on kevään elokuvatarjonnassa yksi mielenkiintoinen kotimainen uutuus: Onnenonkija. Pääsin eilen katsomaan kyseisen pätkän ennakkoon ja voin suositella sitä kaikille (muillekin) itseään täynnä oleville bloggareille.

Ville Jankerin ohjaama elokuva kertoo parikymppisestä kauneus- ja lifestylebloggarista, Maria Aurorasta, joka asuu Raisiossa vanhempiensa luona ja elää jatkuvasti yli varojensa –bloggaamisella kun ei tienatakaan kymppitonnia kuussa niin kuin Ruotsissa. Maria Aurora tapaa rikkaan perheen kapinallisen pojan, Olavin, jolla ei ole alkeellistakaan käsitystä naisista. Kyseessä on siis rakkaus- ja kasvutarina, mutta ennen kaikkea virkistävä satiiri nykynuorten (blogi)maailmankatsomuksesta.

movie2797Onnenonkija_alasivu3
Kuvat:Nordiskfilm.fi

Minka Kuustonen on roolissaan uskottava höpsönä bloggaajana ja Olavi Uusivirta osoittaa jälleen, että osaa paitsi laulaa, myös näytellä. Hänen roolihahmoaan käy jopa sääliksi, sillä ei ole varmasti ollut helppoa varttua aikuiseksi perinteitä kunnioittavassa ökyrikkaassa suvussa.

Kuitenkin mielestäni parhaat roolisuoritukset elokuvassa kuuluvat Marja Auroran sympaattiselle ressukkaisälle (Taneli Mäkelä) ja raskaana olevalle mammabloggariystävälle (Emmi Parviainen). Varsinkin jälkimmäinen on niin hulvaton, että hänen panostaan jää kaipaamaan lisää. Cameo – rooleissa nähdään muutama tunnettu bloggari sekä pari kiintiöjulkkistyrkkyä.

Juoneltaan ”Onnenonkija” on ennalta-arvattava ja vähän pliisu, mutta kuitenkin ihan viihdyttävä. Siinä käsitellään ajankohtaisia asioita, kuten esilläolon paineet ja maksuhäiriöt. Plussaa tulee myös ihanasta kesäisestä Turusta.

 

 

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: