Polttaripäiväkirja: Ranskan Riviera

Kun ystäväni meni viime kesänä naimisiin, järjestimme luonnollisesti hänelle ikimuistoiset polttarit. Koska perinteinen ”laitetaan-se-myymään-kortsuja-ampiaisasussa-ja-vuokrataan-mökki-että-voimme-pitää-morsiussaunan” –konsepti ei tule kuuloonkaan, kohteeksi valikoitui Ranskan Riviera -filmifestivaalien aikaan tietenkin.

Seurueemme oli yhdeksänhenkinen, joten päädyimme vuokraamaan Airbnb –palvelun kautta idyllisen villan uima-altaineen Juan Les Pinsistä. Tämä pieni kaupunki sijaitsee kivenheiton päässä Cannesista. Se oli nappivalinta majoitukselle, koska kulkuyhteydet ovat loistavat, mutta alue kuitenkin verrattain rauhallinen.

Photo 14.5.2015 12.28.35
Postauksen kuvat ja pöperöt: Jerry

Reissu alkoi torstaina brunssilla (kuvassa yllä), josta siirryimme taksilla Helsinki-Vantaalle. Vasta lähtöselvityksessä polttarisankarille selvisi, minne olimme matkalla. Lento sujui leppoisissa merkeissä, koska meidän seurueemme joi kaikki shampanjat drinkkikärrystä. Sori vaan te elokuvaohjaajat, jotka jouduitte tyytymään halpaan kuohuviiniin.

Perjantaina kävimme Sainte Margueriten saarella, jonka jälkeen piipahdimme mielettömän hyvällä lounaalla Cannesissa. Kiertelimme myös hieman kaupoissa. Illan hämärtyessä järjestimme hulvattomat grillijuhlat ja minä innokkaimmat pämppääjät lähtivät paikalliseen tavernaan.

Lauantai oli matkan virallinen kohokohta. Olimme vuokranneet veneen, jonka lastasimme täyteen roséviiniä. Purjehdimme Saint Tropeziin. Kävimme syömässä siellä Nikki Beachilla, joka oli hienoinen pettymys. Päivä merellä oli kuitenkin aivan ihana siitäkin huolimatta, että allekirjoittaneelle tuli huono olo ja nukuin kajuutassa suurimman osan ajasta.

Sunnuntaina osa porukasta suuntasi rannalle, mutta itse reippailin läheiseen Antibesin kaupunkiin, jossa oli markkinat. Reissun viimeinen päivä sujui siis rennoissa sekä aurinkoisissa merkeissä. Maanantaina lähdimme kuka minnekin: osa Nizzaan, osa Monacoon ja osa kotiin.

Alla vielä muutamat tärpit matkustamiseen isolla porukalla sekä onnistuneisiin polttareihin ulkomailla:

  • Suunnittelu ja ennakointi. Siitä ei olisi tullut mitään jos olisimme keksineet ohjelman vasta kohteessa. Myös lentoja ja majoituksia on hyvä alkaa kyttäämään hyvissä ajoin kun ajankohdasta on päästy yhteisymmärrykseen. Nimittäin hinnat vaihtelevat suuresti. Myös matkat lentoasemalle sekä majoituspaikkaan on hyvä varata etukäteen, jotta iloinen tunnelma ei mene pilalle kyytiä säätäessä.
  • Morsiamen huomiointi. Vaikka reissaaminen onkin mukavaa ja kohteessa olisi paljon nähtävää, täytyy kuitenkin muistaa matkan päällimmäinen tarkoitus. Nämä polttarit ainakin olivat juhlakalun mieleen sekä lokaation että ohjelman puolesta.
  • Raha-asiat. Hankimme grillijuhlien ruoat, juomat sekä kaikki aamupalatarvikkeet yhteiskassasta, jonne kaikki laitoimme tietyn summan etukäteen. Näin vältyimme suuremmilta valuuttakiistoilta. Muutenkin ohjelmaa suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon, että isossa seurueessa saattaa olla suuriakin tuloeroja.
  • Oma rauha. Vaikka kyseessä on ystäväporukka ja polttarit, täytyy silti kunnioittaa sitä, että välillä ihmiset tahtovat tehdä eri asioita. Joten vaikka yhteistä puuhaa on suunniteltu, täytyy olla myös tilaa omalle ajalle sekä irtaantumiselle.
  • Lentojen varaaminen. On järkevintä varata samalle varausnumerolle kaikkien lennot. Näin on parempi mahdollisuus päästä istumaan koneessa lähekkäin, sillä kaikilla lentoyhtiöillä ei ole mahdollisuutta valita paikkoja itse. Meidän tapauksessamme tämä oli mahdotonta, sillä osa porukasta tosiaan jatkoi vielä matkaa eteenpäin.
  • Muidenkin morsiamen ystävien huomiointi. Koska nämä polttarit poikkesivat aika tavalla normaaleista, ei kaikilla halukkailla ollut mahdollisuutta tulla mukaan koko retkelle ajanpuutteen tai rahatilanteen vuoksi. Sen vuoksi järjestimme brunssin lähtöpäivänä, jotta  muillakin olisi ollut tilaisuus osallistua.

3 thoughts on “Polttaripäiväkirja: Ranskan Riviera

Add yours

  1. Ihanalta näyttää, tuli ihan matkakuume. Tällaset matkapostaukset ja vinkit olis jatkossaki kivoja, sä kirjoitat jotenkin tosi hauskasti 😀

    1. Kiitos! Matkapostauksia on kyllä luvassa myös tulevaisuudessa niin työn kuin lomienkin puolesta. Vanhenemisessa on se hyvä puoli,että näitä polttarireissuja alkaa olla joka käänteessä;)

  2. Paluuviite: Kihlat

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: