Poimintoja lempikirjailijoiltani

Monikaan ei ehkä tiedä, että olen lukutoukka. Rakastan uppoutua kirjallisuuden maailmaan. Olen lukenut ahkerasti lapsesta saakka. Vaikka elokuvat ovat lähellä sydäntäni, en silti tiedä mitään parempaa kuin täysi hiljaisuus, villasukat ja hyvä kirja. Niinpä halusin tänään esitellä kolme poimintaa lempikirjailijoiltani.

Astrid Lindgren on kaikkien aikojen suosikkini. Äitini on lukenut minulle näitä tarinoita niin kauan kuin jaksan muistaa. Luen Lindgrenin teoksia edelleen uudelleen ja uudelleen. Niissä on paljon elämänviisautta. Voin vakuuttaa, että jos minulle siunaantuu jälkikasvua, aivopesen heidätkin Melukylään, Huvikumpuun ja Vaahteramäelle. Jonain päivänä sitä paitsi vielä toteutan pitkäaikaisen haaveeni matkasta Vimmerbyhyn.

meidan-marikki-yhteisnide
Kuva: adlibris.com

Marikki -kirjat ovat Astrid Lindgrenin tuotannosta aina olleet minulle rakkaimpia. Marikki on hyvin omapäinen sekä kekseliäs tyttö ja joutuu siksi hankaluuksiin. Tämän vuoksi minun on helppo samaistua häneen. Marikin elämä on rattoisaa Kesäkummussa. Tarinoissa vilisee vanhempien lisäksi sisko Liisa, kotiapulainen Alva, Pyykki-Iida ja naapurin Abbe. Suosikkitarinani on se, kun Liisa työnsi herneen nenäänsä. (Päiväkodeissa ei saisi tehdä hernepusseja, koska lapset voivat inspiroitua liikaa näistä kirjoista. Terveyskeskusreissuhan siitä tulee…)

Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo on kuitenkin lempikirjani. Olen lukenut sen valehtelematta sata kertaa, enkä koskaan kyllästy Elizabethin ja Herra Darcyn tarinaan. Kirja kertoo Bennettien perheestä ja elämästä 1800 –luvun brittein maaseudulla. Perheen äidin päämäärä on saada kaikki viisi tytärtä hyviin naimisiin. Ongelmaksi muodostuu toisiksi vanhin tytär, Elizabeth, joka ei suostu huolimaan ihan ketä tahansa. Elizabet on voimakastahtoinen hahmo ja hyvin epätyypillinen nainen ajankuvaan nähden.

Dan Brownin Da Vinci –koodi on teos, joka vaikutti aikoinaan minuun kovasti. Kirja on jännittävä ja pitää otteessaan. Brown on taitava yhdistäessään faktaa ja fiktiota. Kirjan alussa tapahtuu murha, jonka selvittämisen avuksi kutsutaan symbologi Robert Langdon.Siitä alkaakin hillitön seikkailu, johon liittyy Opus Dei -järjestö, Graalin malja sekä vaietut kristinuskon salaisuudet. Olin lukion ensimmäisellä luokalla kun luin tämän nerokkaan teoksen. Siitä intoutuneena aloin tutkimaan kovasti uskontoja, niiden symboliikkaa sekä historiaa. Hain jopa vuosia sitten yliopistoon lukemaan teologiaa ja uskontotiedettä, koska minua edelleen kiinnostavat nämä aihepiirit. Myös Brownin muut teokset ovat lukemisen arvoisia, mikäli jännitys ja salaliitot kiinnostavat.

196px-Da_vinci_koodi
Kuva: wikipedia.org

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: