Kuinka selvitä krapulasta?

Darra, kankkunen, kohmelo, kanuuna, dagen efter. Lupasin viime viikolla hyvinvointiteeman jälkimainingeissa kertoa tasapainon vuoksi kankkusvinkkejä. Myönnetään: minäkin olen joskus eläissäni kärsinyt tuosta olotilasta. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä kokonaisvaltaisempi, pitkäkestoisempi ja kamalampi se on. Vaan kuinka darrapäivästä voi selvitä vai onko se ylipäätään mahdollista?

 1. Välttele julkisia paikkoja. Älä koskaan järjestä krapulaa sellaiselle ajankohdalle, jolloin on jotain pakollista menoa. Nimittäin kaupassa käyntikin tuntuu nöyryyttävältä ja ylivoimaiselta.
 2. Herää aina omasta sängystä. Tämä liittyy edelliseen. Mikään ei ole niin kamalaa kuin ”walk of shame” hotellitohvelit jalassa keskellä päivää.
 3. Varaudu. On hyvä idea ostaa jo etukäteen mätöt valmiiksi. Kenenkään ei tee mieli darrassa viherpirtelöä, vaikka olo varmasti vitamiinien myötä kohenisikin. Siispä hanki kaappiin hiilihydraatteja ja rasvaa, jotta sinun ei kohdan 1. mukaisesti tarvitse poistua kotoa.
 4. Tilaa ruokaa. Koska et ole osannut kuitenkaan varautua äkilliseen salamin/ juuston himoon, tilaa lisää murkinaa kotiinkuljetuksella. Nykyään on muuten paljon erilaisia sovelluksia, joista saa muutakin kuin pitsaa.
 5. Hanki hiilihapotuslaite. Tavallinen vesi maistuu minun mielestäni krapulassa ällöttävältä, mutta hiilihapotettuna se on elämäni pelastus. Rajattomien kuplien takaamiseksi pyydä sinäkin tädiltä ensi jouluna joululahjaksi tällainen näppärä keittiövempain.
 6. Käy suihkussa. Vaikka sängystä nouseminen tuntuu aivan liian suurelta ponnistukselta, olet ällöttävä ja haiset pahalta. Siispä asialle on suotavaa tehdä jotain. Varsinkin jos et ole taaskaan muistanut yöllä viinipäissäsi pestä meikkejä.
 7. Syö jotain ja juo vettä ennen nukkumaanmenoa. Se hampurilainen, joka kourassa heräsit, olisi auttanut sinua paljon enemmän vatsalaukussa. Kannattaa myös juoda jotain alkoholitonta ennen kuin kaadut sänkyyn, koska krapulahan on itse asiassa nestehukkaa.
 8. Nuku. Ota päiväunet ja lepää. Se on paras lääke tähän itseaiheutettuun sairauteen. Myös läheisyys toimii kunhan olet kohdan 6. mukaisesti muistanut peseytyä.
 9. Haukkaa happea. Urheileminen darrassa on hengenvaarallista, mutta raitis ilma kyllä auttaa kummasti. Jos suinkin kykenet (ja kehtaat poistua kotoa) on pieni kävelylenkki paikallaan.
 10. Älä juo niin paljon. Pysyttele erossa ainakin niistä pilkun aikaan tilatuista lärvilautasista. Lopuksi kooste muutamista hetkistä vuosien varrelta, joiden seurauksena olen joutunut kärsimään tästä epäkiitollisesta olotilasta:

5 thoughts on “Kuinka selvitä krapulasta?

Add yours

 1. Hyvä vinkkejä, täytyy myöntää että on muutamia itsekin tullut kokeiltua! 😀 Itse olen havainnut etenkin veden juomisen edeltävänä iltana hyväksi keinoksi välttää krapulaa seuraavan aamuna.

  1. Joo nämä tuli taas tarpeeseen viime viikonloppuna! Onneksi muistin minäkin juoda pitkin iltaa H2O:ta niin se hieman pelasti tilannetta siitäkin huolimatta,että en kohdan 10 mukaisesti pysynyt erossa niistä pilkun aikaan tilatuista shoteista…

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: