Erilaisten pariskuntien some -käyttäytymisestä

Sosiaalisen median myötä ärsyyntyminen on saanut aivan uuden asteikon. Halusinkin nyt näin maanantain kunniaksi listata omiin havaintoihini perustuvia erilaisia pariskuntatyyppejä sekä analysoida heidän käyttäytymismallejaan somemaailmassa.

Varoitus: Teksti saattaa sisältää jäämiä huumorista, joten jos olet takakireä akka, älä jatka lukemista.

  • Justus&Juulia Julkinen: Tämä pari ei näytä ymmärtävän, että kommunikoida voi vaikka tekstiviestein tai Whatsapp -keskusteluin. Kaikkea ei tarvitse tehdä  julkisesti. Heidän Instagram -tilinsä täyttyvät #ikävämurua #missyou #loveisallineed -päivityksistä sekä romanttisista yhteisposeerauksista. Tavatonta ei myöskään ole ottaa kuvaa nukkuvasta rakkaasta ja postata sitä someen #aaaww #tiredhoney. Tämä pariskuntatyyppi on usein myös se, joka lapsen saatuaan täyttää elämänsä jakamalla siitä rääpäleestä päivittäin kuvia sosiaaliseen mediaan ja muistaa joka kuukausi laittaa: ”Tänään meidän söpölöpö napanöyhtäpallero täytti jo 3kk!”(Minäkin täytän ensi viikolla 327kk, joten lahjoja otetaan vastaan…)
  • Helmi&Hessu Hiljainen: Tämä on sitten edellä mainitun vastakohta. He eivät kuulu, eivät näy, eivätkä haise. Somen perusteella kukaan ei voi varmasti sanoa, seurustelevatko he vai eivät. Vain yhtäkkiä uutisvirtaan ilmestyvä kuva vihkimisestä tai äkillinen sukunimenvaihdos paljastaa tämän pariskunnan olemassaolon. He eivät muutenkaan ole sosiaalisessa mediassa välttämättä kovinkaan aktiivisia.
  • Niina&Niilo Normaali: Satunnaisesti yhteisiä päivityksiä, mutta ei kuitenkaan mitään imelää. Mahdollisesta kihlauksesta ilmoitetaan ensin sukulaisille ja ystäville kasvokkain. Sitten vasta laitetaan asiasta statuspäivitys jos jaksetaan.
  • Piia&Petteri Piilotteleva: Molemmilla lukee Facebookin profiilissa vielä vuoden yhteisen taipaleen jälkeen ”sinkku” ja Tinder on edelleen aktiivisessa käytössä. Mitkään ulkoiset merkit eivät viittaa seurusteluun, vaikka saatetaan jopa asuakin yhdessä. Tämä on usein sitoutumiskammoisten yksilöiden keino taistella pariskuntautumista vastaan.
  • Erja&Erkki Eronneet: Tämän parin erosta tietävät kaikki. He puivat sitä julkisesti sosiaalisen median eri kanavissa haukkuen toisiaan. Ei ole tavatonta myöskään kertoa intiimejä yksityiskohtia suhteesta Facebook -statuksissa tai kertoa Twitterissä, miten ollaan taas ”single and fabulous”. Pinterestistä haetaan inspiroivia tekstejä ja niitä jaetaan ahkerasti.

Tuleeko sinulle mieleen muita käyttäytymismalleja tai tunnistitko itsesi? Keskustele kommenttiboksissa!

2 thoughts on “Erilaisten pariskuntien some -käyttäytymisestä

Add yours

  1. Tosta viimeisestä on vielä toi Kalle ja Kaisa Kilpailija jotka eivät suoraan negaa toisiaan, mutta jokainen (tunnin välein) tehty postaus viittaa siihen kuinka hyvin ja paremmin nyt tällä hetkellä on. Kuvaan kuuluu myös ”healthy body, healthy mind” latteuksilla kruunatut selfiet häsällä #uuslettiuudetkujeet #believeinyourself.

    En vihaa, mut kahdenkymmenen instakuvan dumppi kerralla pistää vituttamaan.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: