Puoli kiloa päivässä

Suositusten mukaan kasviksia, marjoja, hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja muuta värikästä pitäisi syödä puoli kiloa päivässä. Kenellä muka on aikaa tai halua haudutella jotain saakelin lanttua päivät pitkät tai laskea, paljonko sitä nyt on tullut syötyä parsakaalia ja palsternakkaa? Ei minulla ainakaan. Koska olen lisäksi laiska kokki, joka ei useinkaan jaksa tehdä mitään makaronilaatikkoa kummoisempaa,  päätin jakaa viisi hyväksi havaittua vinkkiäni vitamiinipommien piilottamiseen ruoan joukkoon:

  1. Rikasta pastaruokia. Tavalliseen jauhelihakastikkeeseen saa helposti ujutettua joukkoon monta monituista porkkanaa raastettuna sekä pari kourallista pinaattia  sipulien ja tomaattien ohella. Lasagneenkin piilotin viimeksi kokonaisen kesäkurpitsan, eikä kukaan kehdannut huomauttaa huomannut mitään. Myös vaikkapa kanapastaan saa upotettua vaikka mitä, kuten alla oleva kuva osoittaa. Uskaliaimmat (laihduttajat) korvaavat itse pastankin porkkana- tai kesäkurpitsasuikaleilla.
  2. Tee smoothieita. Tämä vinkki on klishee, mutta jopa minun täytyy myöntää, että jos täytyy saada nopeasti alas paljon ravintoarvoja, paras keino on hurauttaa smoothie. Blenderiin häviää hujauksessa marjat, avokadot, pinaatit, kurkut, banaanit ja jopa ällöttävän pahanmakuinen lehtikaali.
  3. Syö sosekeittoja. Sosekeitot ovat Jumalan lahja laiskoille vihannestenmussuttajille. Sinne katoaa kaikki jääkaapin jämävihannekset kuin huomaamatta. Oma suosikkini on bataatti-porkkana-peruna-inkivääri-chili-kaikkimuumitäkaapistalöytyy -keitto, johon lisään paljon raejuustoa joukkoon tai nautin lämpimien lohivoileipien kanssa:image (4)
  4. Kadota kakkuihin. Hyvä ystäväni on opettanut minulle tämän vinkin. Se onkin ehdoton suosikkini ja elämänohjeeni. Kokeile esimerkiksi fenkoli-porkkanakakkua tai syntisen hyvää suklaa-kesäkurpitsakakkua.
  5. Puuron sekaan menee vaikka mitä, mutta oma bravuurini on viime syksynä suurella vaivalla mökiltä poimitut mustikat sekä vaatimaton banaaninpuolikas. Myös itse puristettu appelsiinimehu on oiva vitamiinipommi aamupalalla,mutta nimenomaan laiskuudesta johtuen en harrasta sitä kovinkaan usein.image (3)PS. Haluan myös huomauttaa, että vaikka edellisessä kirjoituksessa käsittelin hyvinvointia ja nyt jaoin juurestenpurentavinkkejä, ei tästä ole tulossa mikään sellainen blogi.Lupaan ensi viikolla kertoa vaikka parhaat kankkusniksit vastapainoksi.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: