Onko some bloggaajan paras ystävä?

On hassua ajatella, että ennen vanhaan sitä raapustettiin päiväkirjoihin, jotka olivat lukollisia ja niitä säilytettiin jemmassa piirongin laatikossa. Lomakuviakin näytettiin korkeintaan sukulaisille silloin harvoin kun he jaksoivat raahautua kyläilemään. Nykyään mikään ei tunnu miltään jos sitä ei jaa sosiaalisessa mediassa kaiken kansan pällisteltäväksi. Tämä on vähän nurinkurista. Some voi kuitenkin parhaimmillaan olla näppärä työkalu. Erityisesti viestintätehtävissä tarvitaan nykypäivänä sosiaalisen median tuntemusta ja –osaamista.

Ajatellaanpa hetki esimerkiksi suosittuja bloggareita. Ei riitä, että päivität säännöllisesti ja ahkerasti blogia, vaan sinun tulee olla aktiivinen somettaja myös. Menestyneimmät ovat onnistuneet sosiaalisen median kautta tekemään itsestään ja blogistaan brändin. Se vaatii jo vähän muutakin kuin hyvää tuuria.

Instagram on monelle tärkeä kanava blogin ohella ja tukena. Blogissa tulee olla laadukasta kuvamateriaalia, joten on pelkästään luontevaa jakaa noita otoksia myös tuossa kuvapalvelussa. Minulle itselleni kyseinen sovellus on lähinnä satunnaisten hetkien ja päähänpistojen esittelyyn tarkoitettu kanava. Kuvien laatu sekä sisältö vaihtelevat aivan valtavasti. En mieti sen kummemmin, mitä sinne laitan tai mihin aikaan. Saatan julkaista yhden päivän aikana neljä kuvaa ja sitten olla viikon laittamatta mitään. (PS. Voitte seurata minua Instagramissa nimellä @riinakein)

wp_ss_20151217_0018

Twitteriin liityin vasta hiljattain, joten olen sillä saralla noviisi. Olen kuitenkin huomannut, että on kamalan haastavaa saada kaikki asiat mahtumaan niin vähäiseen määrään merkkejä. Twiittaillessa pitää olla nokkela. Tämän vuoksi varmaan nuoriso ei käytä tuota sovellusta niin ahkerasti. Mitä bloggareiden Twitter –aktiivisuuteen tulee, on Instagram selvästi enemmän heidän sovelluksensa. Yllätyksekseni monikaan tunnettu bloggari ei omista Twitter -tiliä. Nekin, jotka siellä ovat, eivät näyttäisi olevan läheskään yhtä aktiivisia kuin esimerkiksi Instagramin puolella.

Tämä on mielenkiintoinen ilmiö, sillä itselleni tulee enemmän lukijoita Twitterin kautta kuin Instagramin. Kirjoitukseni siitä, miten iskeä lätkänpelaaja elää edelleen Twitterissä lukuisien jakojen kautta aivan omaa elämäänsä, ja se on ylivoimaisesti klikatuin postaukseni. Tästä voi siis päätellä, että twiittaajat ovat sarkastisesti valveutuneita ja tahtovat pokata jääkiekkoilijan ymmärtää kuivaa huumoria.

PS. Artikkeliin liitetyt kuvat ovat satunnaisesti valittuja kuvakaappauksia Instagram -tililtäni, eikä niillä ole varsinaisesti mitään tekemistä minkään kanssa.

Vastaa

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: